Nieuws

HavenTV North Sea Port op donderdag 3 mei op AVS en Omroep Zeeland

Gepubliceerd op wo 2 mei 2018
Op donderdag 3 mei kunt u weer kijken naar een uitzending van HavenTV North Sea Port op de regionale zenders AVS en Omroep Zeeland. Voor de kijkers uit Oost-Vlaanderen en Zeeland een mooie kans om kennis te maken met het reilen en zeilen in een grensoverschrijdende haven.

In de tweede aflevering krijgt u het volgende te zien:

  • De verbreding van de Tractaatweg. De verdubbeling van de Tractaatweg zal zorgen voor een snelle en veilige doorstroming van het verkeer en het goederentransport tussen de havengebieden van Gent, Terneuzen en Vlissingen. Wat staat er zoal te gebeuren?
  • De totale oppervlakte van North Sea Port bedraagt 9100 ha, dat is 18.000 voetbalvelden in totaal.
  • North Sea Port is in Europa de nummer 1 voor stukgoed/breakbulk. Ovet is een bedrijf in de haven dat sinds enkele jaren een grote speler is in de op- en overslag van stukgoed. De directeur van het op- en overslagbedrijf geeft een toelichting over de ideale ligging van de haven en de samenwerking met de stuwadoors/stouwers in de haven. 

Nieuwsgierig naar wat er allemaal in de haven valt te beleven? Kijk dan zeker op donderdag 3 mei om 18 uur op de regionale telvisiezender AVS of om 19 uur op Omroep Zeeland.

Vanaf vrijdag 4 mei kunt u de volledige reportage terugvinden op het YouTubekanaal van North Sea Port.