Nieuws

I-Motion Shipping start eerste containerlijn tussen havengebied Gent van North Sea Port en Verenigd Koninkrijk

Gepubliceerd op di 29 mei 2018
In de nacht van maandag 28 mei op dinsdag 29 mei vertrokken de eerste twee containerschepen, BF Cartagena en Marus, vanuit het Gentse havengebied van North Sea Port richting het Verenigd Koninkrijk. Het Gentse Stukwerkers Havenbedrijf en M-Source richtten hiervoor I-Motion Shipping op.

De containers worden verzameld aan de Interface Terminal Gent (ITG) op de hoek van het Kluizendok en het Kanaal Gent-Terneuzen. Deze multimodale terminal heeft de mogelijkheid om zowel inkomende als uitgaande containerladingen via verschillende vervoersmodi, met name spoor, binnenvaart en lokaal wegtransport te behandelen alsook te verdelen. De shortseaverbinding van I-Motion Shipping vervolledigt de Gentse terminal door het voorzien van deze vierde vervoersmodaliteit. Deze versterkt op zich dan de verdeelmogelijkheden van de short sea-lijn naar de markten in de Benelux, Italië, Frankrijk en Duitsland waar de goederen voor bestemd zijn.

Drie keer per week

Het is de allereerste containerlijn tussen het havengebied Gent en het Verenigd Koninkrijk. I-Motion vaart drie keer per week heen en terug met een containerschip van 508 TEU (de BF Cartagena) en een van 338 TEU (de ‘Marus’) tussen Gent en de havens van Hull in het noorden en Londen Thamesport in het zuiden. I-motion heeft de ambitie om met een betrouwbare container shortseadienst een nichemarkt te bedelen. Daarnaast wil I-Motion het intermodaal containerbeheer tussen het Verenigd Koninkrijk en West-Europa optimaliseren. Als 50/50-joint-venture rekent de rederij op een jaarlijks volume van 60.000 containers.

Oudste overslagbedrijf

Van oudsher zet Stukwerkers in op vervoer via het spoor en binnenvaart. Vanaf nu dus ook op vervoer via zeevaart. Stukwerkers wil hiermee een alternatief bieden voor het wegvervoer. Het mikt hiermee op een heel specifieke deel van de markt naast de traditionele shortseadiensten.

Stukwerkers is reeds actief sedert het jaar 1338. Het is het oudste nog actieve overslagbedrijf in het havengebied van Gent.

Surf naar de website van I-Motion voor meer informatie

Surf naar de website van Interface Terminal Gent (ITG) voor meer informatie