Nieuws

Aanleg fietstunnel Innovatieweg Terneuzen van start

Gepubliceerd op do 28 feb 2019
Veiliger fietsen is straks mogelijk in North Sea Port Terneuzen. Onder de Innovatieweg bij het Maintenance Valuepark (bedrijventerrein DOW en North Sea Port in Terneuzen) wordt een fietstunnel aangelegd.

Op 28 februari 2019 hebben Provincie Zeeland, Dow Benelux, Valuepark Terneuzen, N.V. Westerscheldetunnel en de gemeente Terneuzen de handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst gezet voor de aanleg van de fietstunnel. Met de aanleg van deze fietstunnel verdwijnt een gevaarlijke oversteek voor fietsers tussen Biervliet en Terneuzen. Daarnaast verbetert de doorstroming van het autoverkeer in North Sea Port op de nabijgelegen rotonde. 

Vijf partijen hebben de krachten gebundeld om het project mogelijk te maken: Provincie Zeeland als eigenaar en beheerder van het nieuwe fietspad, Valuepark Terneuzen als opdrachtgever van de aanleg en toekomstig eigenaar van de fietstunnel, Dow Benelux, de N.V. Westerscheldetunnel en de gemeente Terneuzen. De Provincie neemt de helft van de kosten voor haar rekening. De overige partijen financieren de andere 50%.