Nieuws

Aansluiting nieuwe rotonde sluizencomplex Terneuzen zorgt tijdelijk voor verkeerhinder

Gepubliceerd op vr 28 sep 2018
In het weekend van 29 september sluit Nieuwe Sluis Terneuzen de nieuwe rotonde op de kruising Binnenvaartweg, Buitenhaven, Schependijk aan op het bestaande wegennet. Met deze nieuwe rotonde verbetert de veiligheid en doorstroming. Vanaf maandag 1 oktober 6 uur is de rotonde gewoon te passeren.

Wegafsluiting

Van vrijdagavond 28 september 18 uur tot en met maandagochtend 1 oktober 6 uur is de kruising volledig afgesloten voor het wegverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. Op vrijdag 28 september wordt de bypass richting de Kennedylaan al afgesloten.

Meer informatie over de wegomleiding en de verkeershinder vindt u op de website van Nieuwe Sluis Terneuzen.

Omleiding

Tijdens de weekendafsluiting is het kruispunt en daardoor ook de zuidbrug van de Oostsluis niet bereikbaar voor snelverkeer. De noordbrug is regelmatig niet beschikbaar i.v.m. passerend scheepvaartverkeer. Omrijden kan via de Guido Gezellestraat. Verkeer richting Middelburg kan gebruik maken van de Sluiskiltunnel (N62). Verkeer richting Sas van Gent kan, door werkzaamheden aan de Tractaatweg, omrijden via de N61-N252. Gele borden geven de omleidingsroutes aan. Er worden verkeersregelaars ingezet om te voorkomen dat de rijbaan bij het sluizencomplex volloopt.

Nieuwe Sluis Terneuzen

Het sluizencomplex in Terneuzen is de toegang tot het Kanaal Gent-Terneuzen waarlangs schepen richting Gent en Terneuzen kunnen varen en is meteen een cruciale schakel in de Seine-Scheldeverbinding. De Nieuwe Sluis zorgt voor een betere toegang en een vlottere doorstroming van het toenemende scheepvaartverkeer. Schepen van 120.000 ton zullen kunnen doorvaren op het Kanaal Gent-Terneuzen. In vergelijking met de huidige Westsluis wordt de Nieuwe Sluis 2.5m dieper, 15m breder, 137m langer én een stuk sneller. Vlaanderen en Nederland kunnen door de komst van de Nieuwe Sluis en de daardoor verbeterde infrastructuur op een aanzienlijke economische impuls rekenen.

Meer informatie?

Op de website van Nieuwe Sluis Terneuzen, vindt u het laatste nieuws, video's en informatie over de ontwikkelingen en wegwerkzaamheden.