Jobs

Adviseur Public Affairs

Wil jij meehelpen om North Sea Port verder te positioneren in een dynamische havencontext? Ken jij het politieke speelveld als jouw broekzak? Hebben omgevings-, stakeholder- en projectmanagement geen geheimen voor jou? En ben je ook een echte verbinder en communicator? Dan deze job iets voor jou!

Jouw uitdaging

North Sea Port is op zoek naar een gepassioneerde Adviseur Public Affairs die een positieve impact van ons havengebied in de bredere havenomgeving wil creëren. 

Als Adviseur Public Affairs draag je bij tot het stevig verankeren van North Sea Port op lokaal, regionaal en Europees niveau. Je staat in voor een optimale communicatie met onze omgeving en je verbindt onze externe en interne stakeholders op alle niveaus. Jij hebt daarbij voornamelijk directe contacten met lokale en regionale stakeholders. Relaties met deze stakeholders opbouwen en onderhouden gebeurt bij jou automatisch.

Je zal actief bijdragen tot het License to Operate programma waarbij je draagvlak bij de omgeving creëert zodat North Sea Port haar ambities voor de verdere ontwikkeling van het havengebied kan waarmaken. Je onderhoudt de contacten met de lokale en regionale havenomgeving (gemeenteraden, omwonenden, dorpsraden, natuurorganisaties, lokale overheden, bedrijfsleven, etc.) en je adviseert en ondersteunt bij strategische projecten. Verder organiseer je als geen ander ambtelijke en bestuurlijke overleggen met aandeelhouders of bezoeken van belangrijke stakeholders.

Daarnaast voer je ook diverse public affairs gerelateerde taken uit binnen het team, zoals de organisatie van de havenweek, thema-webinars en het opvolgen van opportuniteiten voor subsidies en funding. Je richt de stakeholderdatabase verder in en werkt het stakeholdermappingsysteem verder uit.

Wie zoeken we?

Je bent een enthousiaste, ondernemende en communicatief sterke netwerker die zowel zelfstandig als in (multidisciplinair) teamverband uitstekend kan samenwerken. Je voelt je thuis in een dynamische havencontext waar je samen met je collega’s grenzen verlegt om te werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen. Je bent een verbinder en weet dankzij jouw ervaring draagvlak op te bouwen bij interne- en externe stakeholders, kansen te creëren en die ook met beide handen te grijpen.

Verder heb je:

  • HBO/bachelor of master werk- en denkniveau, een relevante afgeronde opleiding en minimaal 5 jaar relevante ervaring.
  • Ervaring met omgevings-, stakeholder- en projectmanagement en grote affiniteit met het politieke speelveld.
  • Een goed inzicht in bestuurlijke-, politieke- en organisatieverhoudingen, je weet belangen in kaart te brengen en te vertalen.

Wie zijn wij?

North Sea Port is een Europese tophaven die altijd in beweging is. We dragen actief bij aan de groei en ontwikkeling van onze regio en de veiligheid binnen ons havengebied – en we doen dat met de blik vooruit. Om onze ambities te realiseren, hebben we een topteam aan boord. Gedreven grensverleggers die het voortouw durven en mogen nemen. We bieden een inspirerende en dynamische werkomgeving waarin je alle ruimte krijgt om jezelf te ontplooien en nieuwe ideeën te ontwikkelen. Een warme thuishaven waar je jezelf kunt zijn. Zo bouwen we samen, als één community, aan de grensoverschrijdende haven van morgen.

Wat kan je van ons verwachten?

  • Een dynamische, positieve en informele werksfeer waarin we aandacht hebben voor welzijn en waar initiatief en eigenaarschap wordt aangemoedigd.
  • Een marktconform en aantrekkelijk salarispakket passend bij je opleiding en ervaring.
  • Het betreft een fulltime functie.
  • Je werkt vanuit hoofdstandplaats Terneuzen of Gent, maar bent bereid om ook te werken op één van de andere mooie locaties van North Sea Port.
  • Wil je graag meer te weten komen over wat het betekent om bij North Sea Port te werken?

Hoe pakken we het aan?

Bij een kop koffie bespreken we tijdens het eerste gesprek jouw kandidatuur, motivatie en verwachtingen ten aanzien van de vacature. Op onze beurt vertellen we jou graag wat meer over de inhoud van de functie en niet te vergeten de werkomgeving! In een vervolggesprek gaan we dieper in op de functie en je kandidatuur. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klaar om samen grenzen te verleggen? Kom dan bij ons aan boord!

Mail jouw cv en motivatiebrief met een vermelding van de functie ‘Adviseur Public Affairs’ naar:

jobs@northseaport.com

Wil jij deel uitmaken van ons topteam #grensverleggers? Wacht dan niet af, mail ons jouw sollicitatie en wij gaan er mee aan de slag!

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure?

Contacteer dan Anne Onstenk (HR Business Partner)

Heb je nog vragen over de job zelf?

Contacteer dan Isabelle Van Vooren (Manager Corporate Affairs)

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk al onze vacatures