Jobs

Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu

We zijn op zoek naar een enthousiaste Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu om het cluster Port Development & Innovation te versterken.

Het cluster Port Development & Innovation staat in voor advies en beleid binnen North Sea Port voor een veelheid aan thema’s (o.a. ruimtelijke ontwikkeling, mobiliteit, milieu, duurzaamheid, energie, enz). Als Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu maak je deel uit van dit cluster en ben je een belangrijke proactieve schakel tussen de interne organisatie en diverse externe partijen en onze klanten op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling, ruimtelijke ordening en milieu. Je zet je in op al deze facetten die van belang zijn voor de ontwikkeling en exploitatie van de haven. Door je kennis en ervaring op de verschillende domeinen en bijbehorende wettelijke kaders weet je dit steeds te vertalen naar acties voor North Sea Port en/of haar klanten. Je biedt collega’s vanuit je expertise ondersteuning op verschillende (ruimtelijke ontwikkelings-) projecten en initieert en begeleidt ook zelf projecten vanuit jouw kennisvelden.

Jouw uitdaging

Tot je taken en werkzaamheden behoren o.a.:

 • initiëren, opzetten en begeleiden van projecten, studies en onderzoeksvragen gericht op ruimtelijke ontwikkeling en milieu;
 • het (mede) opstellen en uitwerken van beleid, bijvoorbeeld op het gebied van klimaatadaptatie, fietsvoorzieningen, nutsvoorzieningen allerhande, …
 • inhoudelijk adviseren van projectleiders, assetmanagers en commerciële zaken bij gebiedsontwikkeling, nieuwe infrastructuur en/of uitbreidingsplannen voor bedrijven, vestiging van nieuwe bedrijven en onderhoudsprojecten;
 • overleg met stakeholders zoals overheden, NGO’s, andere havenbedrijven en vertegenwoordigers vanuit de direct omliggende omgeving, om op basis van gezamenlijk belang doelstellingen van North Sea Port te verwezenlijken;
 • signaleren en uitwerken van voor de haven relevante ontwikkelingen en trends;
 • interpreteren en implementeren van ontwikkelingen in beleid en (inter)nationale wet- en regelgeving zoals bijvoorbeeld de Omgevingswet (externe veiligheid) en de Wet Natuurbescherming (stikstof);
 • formuleren van de juiste boodschappen voor de omgeving en naar buiten brengen, tezamen met Omgevingsmanagement en Public Affairs;
 • behartigen van de organisatiebelangen en het actief bijdragen aan de ontwikkeling van North Sea Port.

Wie zoeken we?

 • Je voelt je thuis in een dynamische context waar je samen met je collega’s grenzen verlegt om te werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen.
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond en beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt actuele kennis van de ruimtelijke- en klimaatopgaven, natuur en milieu.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in (multidisciplinair) teamverband uitstekend samenwerken met in- en externe stakeholders en slaagt er in doelstellingen en projecten te behalen. Ervaring met projectmatig werken is een pré.
 • Je bent resultaat- en oplossingsgericht en beschikt over een analytische blik en uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een dynamische, positieve en informele werksfeer waarin we aandacht hebben voor welzijn en waar initiatief en eigenaarschap wordt aangemoedigd.
 • Een marktconform salaris, afhankelijk van je opleiding en ervaring. De salarisband behorende bij deze functie is salarisband 6 (min. € 3.516,- / max. € 5.627,- bruto per maand op fulltime basis).
 • Het betreft een fulltime functie.
 • Je werkt vanuit hoofdstandplaats Terneuzen maar krijgt de kans om ook te werken op een van de andere mooie locaties van North Sea Port.

Wil je graag meer te weten komen over wat het betekent om bij North Sea Port te werken?

Ontdek hier de redenen om voor North Sea Port te werken

Hoe pakken we het aan?

Indien jouw sollicitatie na cv-selectie in aanmerking komt, nodigen we je uit voor een eerste gesprek waarin we inzoomen op je ervaring, competenties en verwachtingen. Tevens lichten wij jou graag meer in detail de functie en de werkomgeving toe. In een volgende stap voorzien we een tweede gesprek waarin we nog dieper ingaan op de functie en je kandidatuur.

Klaar om samen grenzen te verleggen? Kom dan bij ons aan boord!

Mail jouw CV en motivatiebrief met als onderwerp ‘Vacature Adviseur Ruimtelijke Ontwikkeling’ naar

jobs@northseaport.com

Solliciteren kan tot en met 12 juni 2022.

Vragen?

Heb je vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure?

Neem dan contact op met Marjan Langendoen (Head of HR)

Heb je nog vragen over de job zelf?

Neem dan contact op met Els Bonte (Head of Port Development & Innovation)

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kijk voor al onze vacatures op onze jobpagina