Jobs

Assetmanager Systeem

Wil jij je inzetten voor het beheren en onderhouden van onze haveninfrastructuur en ook meedenken over het beleid op het gebied van toekomstbestendige infrastructuur? Weet jij hiervoor systemen op de juiste wijze in te richten en te beheren?

Kortom, wil jij actief bijdragen aan een toegankelijke, veilige en aantrekkelijke haven? Dan is deze job echt iets voor jou!

Jouw uitdaging

North Sea Port is op zoek naar een enthousiaste Assetmanager Systeem die bijdraagt aan een toegankelijke, veilige en aantrekkelijke haven. Je ondersteunt het cluster Port Infra bij het op een risico-gestuurde en kosteneffectieve manier beheren en onderhouden van de haveninfrastructuur (assets) en maakt hierbij onderdeel uit van het team Kennis en beleid. Je bent hierbij medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van beleid op het gebied van toekomstbestendige infrastructuur op basis van o.a. de KPI’s en prioriteiten. Daarnaast ben je bezig met het functioneel beheer van de bestaande systemen.

Tot je taken en werkzaamheden behoren;

 • Het functioneel beheer van applicaties, gegevens(stromen) m.b.t. de inrichting en het beheer van de haven en het industriegebied zoals het beheren en verder uitbouwen van het Enterprise Asset Management Systeem (EAMS) en ondersteunende systemen zoals onderhoudsmanagementsystemen, mobiele applicaties en risicomanagementsoftware.
 • Je bent verantwoordelijk voor een correcte invulling van het Asset Data Management (GIS/sharepoint/ BIM omgeving) door het verzamelen, updaten en ordenen van gegevens en voor het uitbouwen en beheren van een assetdatastructuur in samenwerking met betrokkenen.
 • Het opstellen van (beleid) adviezen voor het cluster Port Infra.
 • Het (mede) opstellen van diverse rapportages zoals de meerjarige onderhoudsplannen, jaarlijkse budgetramingen en de performance rapportages van de assets, het EAMS en bijbehorende ondersteunende systemen in samenwerking met de (operationeel) assetmanagers.
 • Het samen met de (operationeel) assetmanagers verder inrichten van het EAMS zodanig dat het systeem betrouwbare informatie en performance van de assets weergeeft en zodat operationele onderhoudstaken kunnen worden uitgevoerd met werkorders voor de onderhoudsaannemers binnen de verschillende raamovereenkomsten.
 • Het voorbereiden van asset inspecties, het maken van werkomschrijvingen, bestekken of plannen ten behoeve van inspecties van de assets of groot onderhoud.
 • Het analyseren van inspectieresultaten en uitvoeren van risicoanalyses op het gebied van assets, het inschatten van de urgentie en mede bepalen van vervolgacties.

Wie zoeken we

 • Je voelt je thuis in een dynamische context waar je samen met je collega’s grenzen verlegt om te werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen.
 • Je hebt een relevante opleiding afgerond zoals HBO Civiele Techniek of Master Industriële Wetenschappen: Bouwkunde.
 • Je hebt kennis van assetmanagement volgens het lifetimecycle principe voor infra, het werken met een beheersysteem en inspectietechnieken en hebt basiskennis van veiligheidsrichtlijnen binnen de bouw- en onderhoudssector of bent bereid je hierin te bekwamen.
 • Je hebt affiniteit met risico-gestuurd beheer en onderhoud van infrastructuur.
 • Je hebt kennis van informatiesystemen zoals Autocad en bij voorkeur van geografische informatiesystemen (GIS).
 • Je kunt zowel zelfstandig als in (multidisciplinair) teamverband uitstekend samenwerken.
 • Je bent communicatief sterk, flexibel en hebt een resultaat- en oplossingsgerichte instelling.
 • Je bewaart het overzicht en kunt goed prioriteiten stellen.
 • Je komt met vernieuwende ideeën en vindt het fijn om kansen te creëren en kansen te grijpen.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een dynamische, positieve en informele werksfeer waarin we aandacht hebben voor welzijn en waar initiatief en eigenaarschap wordt aangemoedigd.
 • Een marktconform en aantrekkelijk salarispakket passend bij je opleiding en ervaring.
 • Het betreft een fulltime functie.
 • Je werkt vanuit standplaats Terneuzen of Gent, maar bent ook bereid om te werken op één van de andere mooie locaties van North Sea Port.

Wil je graag meer te weten komen over wat het betekent om bij North Sea Port te werken

Ontdek de redenen om voor North Sea Port te werken.

Hoe pakken we het aan?

Onder het genot van een kop koffie bespreken we tijdens het eerste gesprek jouw kandidatuur, motivatie en verwachtingen ten aanzien van de vacature. Op onze beurt vertellen we jou graag wat meer over de inhoud van de functie en niet te vergeten de werkomgeving! In een vervolggesprek gaan we dieper in op de functie en je kandidatuur. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klaar om samen grenzen te verleggen? Kom dan bij ons aan boord!

Wil jij deel uitmaken van ons topteam #grensverleggers? Wacht dan niet af, vul onderstaand sollicitatieformulier in en wij gaan er mee aan de slag!

Sollicitatieformulier

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure?

Anne Onstenk (HR Business Partner)

Heb je nog vragen over de job zelf?

Peter Adriaanse (Manager Port Infra AM)

 

Alle vacatures