Barbara van Volvo

In North Sea Port staat de autofabriek Volvo Car. Het bedrijf bestaat uit een lasfabriek, spuitfabriek, eindassemblage en verschillende aanpalende zones. In 2019 produceerden ze 206.225 wagens en momenteel bouwen ze in Gent de modellen XC40 en V60. Volvo Car investeert trouwens volop in elektrificatie. Doel is om tegen 2025 de helft van alle verkochte Volvo's elektrisch te maken. Met 6.500 medewerkers is het bedrijf de grootste industriële werkgever van Oost-Vlaanderen. Ook in coronatijden houdt iedereen de moed erin.

#doorwerkers tijdens Corona

Wat vind je het leukste aan je job?

Ik heb een heel breed spectrum aan taken. Het meest zichtbare voor anderen is natuurlijk het woordvoerderschap, maar dat is maar een fractie van mijn job. Ik stuur een team aan, ik verzorg samen met mijn collega’s de interne communicatie naar 6500 mensen, en er zijn de public relations activiteiten. Er zijn altijd uitdagingen, je bent eigenlijk nooit klaar. Ik moet ook voortdurend overleggen met de CEO, maar ook met ons moederbedrijf in Zweden en met de collega’s in productie. Ik sta zelf niet aan de band, dus het is belangrijk om veel met de mensen in de fabriek te praten om een correct en volledig beeld te krijgen.

Hoe anders zijn jouw werkdagen nu?

Mijn drie kinderen kunnen niet naar school en dat echt niet evident. Je wil er honderd procent zijn voor je bedrijf, maar de overheid wil ook dat je je kinderen onderwijst. Ik probeer daar een middenweg in te vinden. Er verloopt nu ook veel via Skype en Teams en mijn werkdagen zijn een pak langer. Van een Paasweekend was er zelfs helemaal geen sprake. Pas op, het is niet zo dat onze weekends niet gerespecteerd worden, maar communicatie is nooit van negen tot vijf. Dat zou ik ook niet willen. We krijgen ook veel meer persaandacht dan anders. We zijn natuurlijk een groot bedrijf in de haven, heel visibel. Ik ben ook niet de woordvoerder van ‘geen commentaar’, daar geloof ik niet in. Mijn band met journalisten is er de voorbije weken nog op vooruit gegaan, terwijl onze relatie altijd al goed is geweest.

Wat geeft jou moed om door te gaan?

De collegialiteit hier bij Volvo. Het is echt een open en vriendelijk bedrijf. Iedereen wil ervoor gaan en dat geeft energie. Ook het feit dat ik zelf nog gezond ben trouwens. Ik heb natuurlijk makkelijk spreken vanuit mijn bureau. De mensen in productie ervaren verschillende niveaus van aanvaarding en angst omtrent het virus. Daarom dat het zeer belangrijk is om echt te babbelen met de mensen in de fabriek. De meeste zijn wel heel blij dat ze er na een productiestop van vijf weken terug kunnen invliegen en dat ze opnieuw een volwaardig loon ontvangen.

“Ik voel me een zondagskind, maar besef dat het leven ook heel broos kan zijn.” 

Heb je iets geleerd uit deze periode?

We zitten er nog middenin, dus ik ben nog niet bezig geweest met reflectie. Gezondheid is natuurlijk ontzettend belangrijk. Als dat stopt, stopt al de rest ook. Ik ben nog maar 41 jaar en eigenlijk voel ik me al bijna heel mijn leven een zondagskind. Tegelijk besef ik dat het leven soms heel broos kan zijn. Mijn vader is zeer recent en compleet onverwacht overleden aan een hartaanval. Dat overschaduwt het nieuws over het virus natuurlijk, dat begrijp je wel. Mijn team heeft het werk ook perfect opgevangen toen ik daarvoor een week afwezig was. Een les die ik wel geleerd heb, maar dat was vroeger al, is dat ik weiger me schuldig te voelen. Noch op het werk, noch naar mijn kinderen toe. Leven in het moment, dat is mijn levensfilosofie. Dat lukt de ene dag al beter dan de andere.

Welke boodschap wil je nog kwijt aan je collega’s?

Ik wil heel Volvo bedanken voor hun veerkracht en om er terug voor te gaan. Chapeau ook aan de mensen die uittekenden hoe de opstart moest verlopen, want dat was een huzarenstukje. Ik ben blij om bij de Volvo-familie te horen, want het is echt een familie. Dat had ik al ondervonden, maar dat is nu nog eens bevestigd. En blijf gezond, want da’s het belangrijkste.

 

Volg jij North Sea Port al?