Nieuws

Bekijk de video: North Sea Port, de Vlaamse zeehavens en nautische partners bedanken iedereen om de havens operationeel te houden

Gepubliceerd op di 14 apr 2020
Al enkele weken werken zovelen in deze moeilijke coronatijden aan het volledig operationeel houden van de zeehavens. De havens in Vlaanderen en de nautische partners willen met een video alle collega’s en betrokken organisaties bedanken.

Wekenlang hoopten de havens en alle nautische partners dat Europa van de coronacrisis gespaard zou blijven. Zodra de eerste besmettingen werden vastgesteld, wisten we dat het moeilijk zou worden. Voor iedereen. Velen moesten zich aanpassen aan veranderende maatregelen. Er wordt gewerkt met minimale bezettingen en langere dagen. En dit allemaal bovenop de regels om de verspreiding van het virus te vertragen.

Maar ondanks dit alles blijven schepen veilig en vlot in en uit de zeehavens varen, zijn er loodsen, sluis- en brugbedieners, zijn er sleepdiensten en mensen die schepen lossen en laden en vele anderen die in een haven nodig zijn. Voor North Sea Port is dat letterlijk over de landsgrens heen.

In deze video – met de stem van Daan Schalck, CEO van North Sea Port - krijgen deze mensen in de scheepvaart, de nautische keten en in de zeehavens van North Sea Port, Antwerpen, Zeebrugge en Oostende een gezicht. Om hen te bedanken voor de dienstverlening die iedereen samen garandeert, ook tijdens deze onzekere tijden.