Nieuws

Bekijk HavenTV North Sea Port over de fusie en het nieuwe beeldmerk

Gepubliceerd op ma 18 dec 2017
Op donderdag 14 december werd de nieuwste aflevering van HavenTV North Sea Port op de Oost-Vlaamse zender AVS uitgezonden. In deze aflevering krijgt u een blik achter de schermen van de bekendmaking van de nieuwe naam.

De reportage

Vrijdag 8 december 2017 is een nieuwe mijlpaal in de rijke havengeschiedenis van de lage landen. Op die dag werd het fusiebedrijf tussen het Vlaamse Havenbedrijf Gent en het Nederlandse Zeeland Seaports een feit, met de toepasselijke naam: North Sea Port.

Acht publieke aandeelhouders gingen akkoord met deze grensoverschrijdende fusie. Voor het Nederlandse Zeeland Seaports, dat de havens van Vlissingen en Terneuzen overkoepelt, zijn dat de provincie Zeeland en de gemeenten Borsele, Terneuzen en Vlissingen. Voor het Vlaamse Havenbedrijf Gent gaat het om de stad Gent, de gemeenten Evergem en Zelzate en de provincie Oost-Vlaanderen. Zij tekenden op vrijdag 8 december plechtig de fusieovereenkomst samen met de twee CEO’s Daan Schalck en Jan Lagasse.

Meteen na de ondertekening op vrijdag 8 december werd de naam van de nieuwe fusiehaven bekendgemaakt: ‘North Sea Port’. Bent u nieuwsgierig naar de verschillende reacties op de nieuwe naam en het nieuwe logo?

Bekijk de reportage op het YouTube-kanaal van North Sea Port.