Nieuws

Bekijk Onze Haven 17: wat doet een havenmeester en een kraan die zichzelf kan opbouwen bij Mammoet

Gepubliceerd op do 29 okt 2020
Deze aflevering van Onze Haven toont wat een havenmeester of havenkapitein doet én hoe de nieuwe kraan van het bedrijf Mammoet zichzelf kan opbouwen. 'Waar is dit' toont een opvallend dak.

Een havenmeester heeft een belangrijke rol in de werking van de haven. Rik Verhaeghen, havenmeester in het Gentse deel van North Sea Port, legt uit.Onze medewerkers geven essentiële informatie door om te zorgen dat een schip van en naar de haven raakt.” Deze dienst draait 24/7, het hele jaar door.

Kraanwerk

Een havenmeester is niet het enige wat een haven doet draaien. Kranen en ander logistiek materieel zijn evenzeer belangrijk. Hijs- en transportexpert Mammoet weet dat heel goed en verlegt steeds grenzen, zoals hun nieuwe kraan Focus C30 bewijst. Projectmanager Harold Zandvliet legt uit waarom deze kraan uniek en bijzonder is.

Waar is dit?

De rubriek ‘Waar is dit?’ gaat deze keer langs bij een opvallend hellend vlak, dat lijkt op een sluisbrug in de haven. Dat is het dak van het kantoor van North Sea Port in Terneuzen, en speelt een belangrijke rol in de duurzaamheid van de haven. Hoe? Dat zie je in onderstaande aflevering!

Bekijk hier de volledige reportage over Onze Haven, de tweewekelijkse reportage over het havengebied van North Sea Port. De uitzending kan ook gezien worden tweewekelijks op woensdag, op de Nederlandse Omroep Zeeland (17.15 uur) en de Oost-Vlaamse regionale zender AVS (18 uur). Je kunt alle afleveringen ook herbekijken via ons YouTube-kanaal.