Nieuws

Bekijk Onze Haven 7: Corona, Galloo en Kaloot

Gepubliceerd op do 16 apr 2020
Ook bij North Sea Port is het geen business as usual in tijden van Corona. Hoe garanderen ze vlot en veilig scheepvaartverkeer? En jouw oud ijzer, wat gebeurt daar eigenlijk mee? Kijk mee in deze aflevering van Onze Haven.

North Sea Port is letterlijk een logistieke draaischijf van grondstoffen en producten die de haven in en uit gaan. Vlotte en veilige scheepvaartbegeleiding is daarvoor essentieel. Maar hoe doen ze dat in deze coronatijden? En hoe gaan de scheepvaartbegeleiders in de kapiteinskamer met de veiligheidsvoorschriften om?

Nu we met z’n allen thuis zijn, is het bij velen tijd voor een grote schoonmaak. Maar dat oud ijzer, wat gebeurt daar eigenlijk mee? Recyclagebedrijf Galloo ontmantelt oude constructies en exporteert staal naar het buitenland. Daar krijg het een tweede leven.

En naar zee trekken, of zelfs over de landsgrens heengaan, is er momenteel niet bij. Maar wist je dat het 3km-lange strand Kaloot de moeite van een bezoekje waard is? Er spoelen vaak fossiele schelpen aan en in de mooie natuur kom je er tot rust.

Bekijk aflevering 7 op YouTube