Nieuws

Bekijk Onze Haven: North Sea Port is een cruciale logistieke schakel voor handel tussen bedrijven in Europa en de wereld

Gepubliceerd op do 12 mei 2022
North Sea Port is een cruciale schakel in de logistieke keten van internationale havens. 24/7 komen goederen de haven binnen en vertrekken naar elders, zowel binnen als buiten Europa. Het havenbedrijf streeft ernaar bedrijven in zijn havengebied te connecteren. Zo verloopt het transport nog vlotter.

Een voorbeeld van zo’n samenwerking is ArcelorMittal, DFDS en Volvo.

Tessa De Groote van Arcelor Mittal: “In ons productieproces is zowel de aanvoer van grondstoffen als de verzending van afgewerkt materiaal belangrijk, zoals de verscheping van staalplaten naar Volvo in Zweden. Dat is een nagenoeg continu proces, waar de haven uiteraard een belangrijke rol in speelt. Ons terrein is dan ook ideaal gelegen, met zowel de haven dichtbij als de DFDS-terminal.”

Lijndiensten tussen Gent en Göteborg

DFDS is de logistieke partner die ArcelorMittal in Gent en Volvo in Göteborg verbindt. “We verschepen onder andere de stalen coils van Arcelor Mittal, die verwerkt worden tot Volvo-auto’s gemaakt in Zweden en terug met ons schip naar Gent komen. Deze auto’s worden doorgereden naar de railterminal van Volvo Car, waar ze op een trein naar Oostenrijk of Italië gaan”, legt Jelle Van Koevorden, managing director van DFDS, uit. Vorig jaar nog breidde DFDS de capaciteit op de route tussen North Sea Port en Göteborg uit. 

Ideale uitvalsbasis

“Voor ons is North Sea Port dus eigenlijk een ideale uitvalsbasis om dit soort transporten te doen. We hebben de zee met het schip, we hebben de rivieren, er zijn wegen en uiteraard ook spoor”, besluit Barbara Blomme van Volvo Car Gent.

Stel je vraag: wat doet North Sea Port?

In de rubriek ‘stel je vraag’ wordt het antwoord op de vraag ‘Wat doet North Sea Port?’ geformuleerd. Spoiler alert: het is meer dan je denkt!

Onze Haven, een reportage over North Sea Port die ook elke twee weken op woensdag wordt uitgezonden op de Nederlandse Omroep Zeeland (17.15 uur) en de Oost-Vlaamse regionale zender AVS (18 uur). Je kunt alle afleveringen ook herbekijken via ons YouTube-kanaal.