Nieuws

Bekijk Onze Haven: Op bezoek in North Sea Port, per boot of per fiets

Gepubliceerd op do 9 jun 2022
North Sea Port heeft veel te bieden voor wie een bezoek wil brengen aan het havengebied. Naast de rondvaarten en fietstochten, kan je ook naar het Portaal van Vlaanderen in Terneuzen of het Havenhuis in Gent.

De rondvaarten in Vlissingen of tussen Terneuzen en Gent, en omgekeerd, zijn al jaren een vaste waarde voor wie het havengebied wil ontdekken. Gesmaakt omdat je kan zien welke activiteiten er allemaal plaatsvinden én omdat het letterlijk een nieuwe blik werpt op het havengebied. En iedereen is het erover eens: vanaf het water is North Sea Port het mooist én het best te aanschouwen.

Groen in de haven

Het havengebied van North Sea Port bestaat uit meer dan enkel industriegebieden. Er zijn ook groene zones en buffergebieden. Ook met de fiets is het havengebied verkennen dus een optie. Veerponten zorgen ervoor dat je ook het water veilig kan oversteken.

Exhibition North Sea Port

In Gent kan je ook het Havenhuis bezoeken met een gids of binnenwandelen bij de tentoonstelling over North Sea Port. Diezelfde tentoonstelling kan je ook bekijken in het Portaal van Vlaanderen, het maritieme informatiecentrum in Terneuzen. Daar kan je het enorme sluizencomplex bekijken en de werkzaamheden aan de Nieuwe Sluis die momenteel wordt gebouwd en in het vierde kwartaal van 2024 wordt opengesteld.

Vraag: Is North Sea Port in 2050 klimaatneutraal?

In de rubriek ‘Stel je vraag’ ontdek je of en hoe North Sea Port in 2050 klimaatneutraal zal zijn. Heb jij ook een vraag? Stel ze via onzehaven@northseaport.com.

Onze Haven, een reportage over North Sea Port die ook elke twee weken op woensdag wordt uitgezonden op de Nederlandse Omroep Zeeland (17.15 uur) en de Oost-Vlaamse regionale zender AVS (18 uur). Je kunt alle afleveringen ook herbekijken via ons YouTube-kanaal.