Nieuws

Binnenvaart kan reis naar North Sea Port nu ook voorbereiden met Riverguide

Gepubliceerd op do 15 jul 2021
Het hele havengebied North Sea Port, van Vlissingen, Terneuzen en Gent, is vanaf heden ook beschikbaar in Riverguide. Ook de Vlaamse Waterwegen zijn volledig opgenomen.

Riverguide is een handig gratis app voor de binnenvaart waarin relevante informatie opgehaald kan worden over o.a. de reisduur en operationele routeinformatie. Daarmee kan een schipper eenvoudig zijn reis voorbereiden en plannen.

Riverguide app

Riverguide is een platform waar vaarweggebruikers visueel informatie kunnen raadplegen over hun vaarroute. Het platform en de afgeleide app zijn gericht op het verbeteren van de veiligheid, verkeersregulering, vlotheid en duurzaamheid op de landelijke vaarwegen.

Met het beschikbaar stellen van informatie over het grensoverschrijdende havengebied North Sea Port en de Vlaamse waterwegen, kunnen schippers nu voor het eerst ook over de grens heen hun reis naar, door of via North Sea Port plannen en voorbereiden.

Zo zien binnenvaartschippers o.a.

  • routeinformatie
  • ligplaatsen
  • bijzondere meldingen
  • reisduur
  • handige faciliteiten zoals walstroom en watertappunten.

Riverguide is een veelgebruikte tool door binnenvaartschippers, mede doordat alle relevante informatie over wat een schipper onderweg tegen kan komen is opgenomen.

Together. Smarter.

Ook voor Riverguide geldt dat samen met de gebruikers gestreefd wordt naar continue optimalisatie. Together.Smarter. Feedback die schippers hebben over het gebruik of de juistheid en volledigheid van informatie, kunnen ze altijd melden in de app.

Riverguide is mede tot stand gekomen in samenwerking met diverse vaarwegbeheerders zoals Port of Rotterdam, Rijkswaterstaat, Port of Amsterdam, Provincies Zuid- en Noord-Holland, Groningen Seaports en Port of Moerdijk. 

Efficiënt en vlot plannen

Met het opnemen van de informatie over North Sea Port in de app, is weer een extra stap gezet om de reis efficiënt en vlot voor te bereiden voor binnenvaartschippers.