Nieuws

De Brexit komt eraan!

Gepubliceerd op wo 31 okt 2018
Een goede voorbereiding is het halve werk. 30 maart 2019 treedt het Verenigde Koninkrijk uit de Europese Unie. De Brexit is dan een feit.

Voor bedrijven die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk zal dit zeer waarschijnlijk grote veranderingen met zich meebrengen. Processen moeten opnieuw worden ingericht wat ook weer meer administratief werk met zich mee zal brengen.

Als Havenbedrijf vinden wij het van belang dat de bedrijven in de haven hierop goed zijn voorbereidt. Welke maatregelen kunt u als bedrijf al treffen om de mogelijke impact van de Brexit voor uw onderneming in kaart te brengen. Om hierop goed te anticiperen moet u zich nu voorbereiden en niet wachten totdat het te laat is.

Tool

Een handig tool voor toetsing hiervoor is de Brexit Impact scan. Dit is on-line tool die bedrijven aan de hand van een in te vullen vragenlijst een analyse op maat geeft. Met het invullen van de vragenlijst wordt in kaart gebracht aan welke zaken ze moeten denken en ze ontvangen daarbij advies op het gebied van in- en uitvoer, vestiging, vervoer, gebruik van digitale diensten, toeleveranciers, intellectuele eigendom en concurrentie en markt. De tool kan constant en snel aangepast worden. De scan geeft dus altijd een up-to-date resultaat en geeft je een richtlijn om na te denken over de gevolgen die de Brexit voor je bedrijf kan hebben.

Tool voor Nederlandse bedrijven:

https://rvo.regelhulpenvoorbedrijven.nl/brexitimpactscan/#/welkom

Tool voor Vlaamse bedrijven:

https://brexit-impact-scan.be/nl/#/welkom