Nieuws

DSV opent in North Sea Port nieuw magazijn voor gezondheidssector

Gepubliceerd op di 16 okt 2018
DSV Global Transport and Logistics opende zaterdag 13 oktober de uitbreiding van haar logistiek centrum in North Sea Port. De site van de Deense logistieke groep aan de Eddastraat in Gent is volledig uitgerust voor de opslag en distributie van producten voor de gezondheidssector.

Het nieuwe magazijn was nodig omdat de groep een forse groei in deze sector kent. Van hieruit vertrekken producten naar hospitalen en medische instellingen in de Benelux, Europa en de rest van de wereld. Door de nieuwbouw worden 50 nieuwe jobs gecreëerd.

Medische producten opslaan en distribueren

Het complex van DSV Solutions – de logistieke poot van de wereldwijd actieve groep - in Gent is uitsluitend gericht op de gezondheidssector. “Daar worden medische producten in de beste hygiënische en temperatuuromstandigheden opgeslagen en gedistribueerd. Wij zetten sterk in op ‘Value Added Services’. Zo worden operatiekits na gebruik in het ziekenhuis opgehaald, gedecontamineerd, gecontroleerd, getest en bijgevuld. Daarna worden ze naar een nieuw ziekenhuis verstuurd. Vanuit Gent wordt er aan bijna alle ziekenhuizen in Europa geleverd, maar ook aan dokters, apotheken, technici, distributeurs en kleinhandel”, legt Edwin Eggebeen, Business Unit Director West van DSV Solutions uit.

Gebouwen met aangepaste temperatuur

DSV is al jaren actief in Gent in de ‘healthcarelogistiek’, met nu in totaal 36.000 m² magazijnoppervlakte. In de huidige gebouwen wordt de temperatuur permanent bewaakt. Om zich aan de steeds strengere regels en nieuwe noden aan te passen, heeft de groep de vestiging uitgebreid met een 13-meter-hoge nieuwbouw van 10.500 m², waar de temperatuur actief wordt geregeld. Daarnaast beschikt het nieuwe magazijn over een vriescel op -20° C en een zogenaamde ’cold chain area’ waar de temperatuur tussen 2 en 8° C wordt gehouden. Van hieruit vertrekken de producten in koelwagens of in zogenaamde ‘passieve’ koelverpakkingen naar de klanten. De uitbreiding van het magazijn heeft een capaciteit van 15.000 paletten.

Nieuwe jobs

Door de groei van het huidige klantenaantal zijn er al 20 nieuwe jobs bijgekomen. Voor nieuwe klanten komen er naar verwachting nog eens 30 bij. Het personeelsbestand in Gent zal zo groeien tot in totaal 245 medewerkers.

Naast het nieuwe gedeelte is ook een kantoorgebouw van 1.200 m² opgetrokken. Dit is het hoofdkantoor voor DSV Solutions België. Het huisvest de centrale diensten, zoals HR, IT, engineering, transport, douane en financiële diensten.

Ideale locatie

Dat de Deense groep volop in Gent investeert, is geen toeval. Voor Albert-Derk Bruin, managing director DSV Solutions België en Frankrijk, is de Arteveldestad de perfecte locatie voor de distributie van healthcareproducten: “Het complex ligt in het Gentse deel van North Sea Port en op een korte afstand van de haven van Antwerpen. Ook de luchthaven van Brussel, die sterk focust op de farmasector, ligt zeer nabij. Die ligging zorgt voor een naadloos distributienetwerk in België en de rest van Europa.” 

Verankering in North Sea Port

Volgens Daan Schalck, CEO van North Sea Port, is deze investering van een wereldvermaarde speler als DSV in Gent het bewijs van een goede samenwerking. “De opening van dit nieuwe warehouse betekent een verdere verankering van dit mooie bedrijf in North Sea Port. Het sluit naadloos aan op onze inzet voor logistiek en distributie en creëert toegevoegde waarde en jobs voor de regio”.

Bekijk de healthcare film van DSV (Engelstalig)

Over DSV

DSV is een wereldwijde leverancier van logistieke oplossingen. DSV heeft kantoren in meer dan 80 landen en een internationaal netwerk van partners en agenten. DSV is opgedeeld in drie divisies:

  • DSV Road, een van de drie toonaangevende logistieke dienstverleners in Europa, met meer dan 20.000 trucks.
  • DSV Air & Sea: oplossingen voor zee- en luchtvracht vanuit en naar alle delen van de wereld. DSV verwerkt meer dan 1.300.000 TEU aan zeevracht en 600.000 ton luchtvracht per jaar.
  • DSV Solutions ontwikkelt logistieke oplossingen die de operationele efficiëntie verhogen en kosten verlagen. DSV beschikt wereldwijd over ruim 300 magazijnen met een totale oppervlakte van 4.700.000 m².

 

Foto's: Lawrence Schoonbroodt