Nieuws

Fietstunnel aan Maintenance Valuepark Terneuzen in North Sea Port afgesloten omwille van laatste werkzaamheden

Gepubliceerd op wo 22 apr 2020
In de recent aangelegde fietstunnel aan het ValueparkTerneuzen wordt de definitieve verlichting aangebracht en krijgen de wanden een coating. De fietstunnel is hierdoor volledig afgesloten tot en met woensdag 29 april.

Deze werken konden tijdens de voorbije winter niet worden uitgevoerd omdat het toen te koud en te nat was.

Omwille van veiligheidsredenen is de tunnel sedert donderdag 23 april helemaal afgesloten. Als de werkzaamheden vlot verlopen, kunnen fietsers er vanaf woensdag 29 april om 18 uur weer gebruik van maken.

Omleidingsroute fietsers

Tijdens de werkzaamheden geldt de volgende met borden aangeduide omleidingsroute:

  • Het fietsverkeer van Terneuzen richting het Valuepark gaat over het terrein van de Dow boerderij. Vervolgens kan gebruik gemaakt worden van de Willemskerkeweg om zo de Innovatieweg te bereiken en over te steken.
  • Het fietsverkeer dat van het Valuepark in de richting Terneuzen wenst te rijden dient in omgekeerde richting van dezelfde route gebruik te maken.

Indien de werkzaamheden eerder of later gereed zijn, dan zal de omleidingsroute vroeger of later dan gepland worden opgeheven.

Veilig fietsen

Half november 2019 gingen de werkzaamheden voor deze nieuwe fietstunnel van start. Een maand later werd die officieel ingehuldigd. De fietstunnel maakte een einde aan de onveilige oversteek voor fietsers tussen Biervliet en Terneuzen. Bovendien verbetert de fietstunnel de doorstroming van het autoverkeer op de nabijgelegen rotonde.

Deze fietstunnel is een van de vele infrastructuurwerken in North Sea Port die het woon-werkverkeer per fiets veilig en aantrekkelijk maken. De tunnel is de eerste schakel in het toekomstige snelfietspad tussen Terneuzen en Zelzate.