Nieuws

Groene buffer Park Doornzele-Kanaalzijde in North Sea Port officieel open

Gepubliceerd op ma 9 sep 2019
Park Doornzele-Kanaalzijde is zondag 8 september officieel geopend. Het park was voorheen een oud bedrijfsterrein en vormt een groene buffer tussen de bedrijven ten zuiden van het Gentse Kluizendok en de kop van Terdonk en Doornzele in North Sea Port.

Het park is onderdeel van het koppelingsgebied Doornzele-Kanaalzijde, gelegen in Evergem op de linkeroever van het Kanaal Gent-Terneuzen. Dit gebied is een buffer tussen de havenactiviteiten en de woonkernen. Het bestaat uit twee deelzones: het park Doornzele-Kanaalzijde en de ontwikkeling van de oude spoorwegbedding tot een lange afstandsfietspad.

Uitkijkpunt over de haven

In het park zijn onder meer een bos met natuurlijke spelelementen, slingerpaden, een speelweide en een uitkijkpunt over het omliggende havengebied te vinden. In het zuidelijk deel van het park is een meer natuurlijke zone ingericht met bomen, struiken en rietoevers.

Veilig fietsen en ontspannen

North Sea Port wil zoveel mogelijk groene buffers zoals deze realiseren tussen haven en woonkernen. Behalve een duurzaam effect, hebben de gebieden ook een verbindende werking: ze brengen mensen samen om te ontspannen en op een veilige manier met de fiets doorheen de haven.

In dit project werken de Stad Gent, de gemeente Evergem, het provinciebestuur Oost-Vlaanderen, de Vlaamse overheiden North Sea Port samen.