Jobs

Havenluitenant

De afdeling Port Operations wil een belangrijke business partner voor de klanten en stakeholders in het havengebied zijn. Naast het verzekeren van veiligheid in het havengebied, ligt de focus op een efficiënte en effectieve ondersteuning van klanten bij hun logistieke reis.

Als havenluitenant maak je deel uit van het Port Operations Coordination Centre. Je ondersteunt de havenkapitein bij de politionele, administratieve en nautisch-technische bevoegdheden in het havengebied en bent verantwoordelijk voor de havenplanning. Samen met een gedreven team van havenluitenants vervul je deze opdracht 24 op 24, 7 dagen op 7. North Sea Port zoekt momenteel meerdere personen voor deze functie. 

Hoe maak jij het verschil?

 • Je begeleidt samen met een vast team van collega’s de zee- en binnenvaartbewegingen in het havengebied.
 • Je staat in voor communicatie met zee- en binnenvaart en verstrekt informatie aan vaarweggebruikers.
 • Je staat in voor de coördinatie en een zorgvuldige administratieve opvolging van de scheepvaartbewegingen.
 • Je hebt nauwe contacten met onder meer schippers, stouwers, loodsen, bootmannen, sluisplanners, hulpdiensten…
 • Je signaleert onregelmatigheden binnen de haven, ondersteunt de havenkapitein bij het uitvoeren van de politionele en veiligheidstaken en verleent assistentie bij calamiteiten.

Jouw troeven

 • Je hebt een bachelordiploma en je hebt een sterke interesse voor de haven en wat er reilt en zeilt.
 • Je bent contactvaardig, hebt verantwoordelijkheidszin en werkt oplossingsgericht.
 • Je bent een teamspeler die zich leergierig en flexibel opstelt.
 • Je vindt vlot jouw weg in digitale toepassingen.
 • Je bent bereid in een volcontinu ploegensysteem te werken.
 • Je hebt mondelinge kennis van Frans en Engels en beschikt over een rijbewijs B.
 • Je bent bereid tot het behalen van een beperkt certificaat van radiotelefonist van scheepsstations en de nodige certificaten om VTS-middelen te gebruiken (Radar, AIS, CCTV, VHF, …) 

Ons aanbod 

 • Een boeiende werkomgeving waarin je heel wat kan leren. We voorzien on-the-job training en ondersteuning bij het behalen van eventuele attesten.
 • Contract van bepaalde duur (6 maanden), eventueel mogelijkheid tot verlenging. 
 • Standplaats is Gent, waarbij je eveneens bereid bent om te werken op verschillende locaties van North Sea Port in zowel België als Nederland.
 • Loonklasse 4. Het bruto maandloon situeert zich tussen 2.732 euro en 4.518 euro. Relevante ervaring wordt gewaardeerd. De reglementaire toeslagen (werk op zon- en feestdagen, nachtwerk, wachtdienst) zijn niet inbegrepen in bovenvermelde bedragen (+ ongeveer 20% op het loon).
 • Verder geniet je onder meer van een interessante groepsverzekering, een aanvullende ziekteverzekering, maaltijdcheques t.w.v. € 8 per gewerkte dag, een gratis hospitalisatieverzekering…

Meer info op te vragen.

Uurrooster

Havenluitenants verzekeren een 24-urendienst met ploegen bestaande uit 3 personeelsleden in een 9-wekencyclus.

In de eerste en tweede week van de cyclus zijn er nacht- en weekenddiensten. In week 3 is er een vrije week. Van week 4 t.e.m. week 9 voeren de havenluitenants afwisselend vroege en late diensten uit. Een vroege dienst vangt aan om 06u00 en een late dienst eindigt om 22u00.

Ben jij de geschikte kandidaat?

Mail jouw cv samen met jouw motivatiebrief naar

jobs@northseaport.com

Vermeld zeker 'havenluitenant' in het onderwerp!

Wens je meer info over de job?

Contacteer coördinator John DeConinck

Wil je meer info over de arbeidsvoorwaarden?

Contacteer head of HR Evelien Meirlaen

Hoe dan verder? Onze aanpak

Indien jouw kandidatuur aan het gevraagde voldoet, nemen we telefonisch contact op voor een kennismaking. In een volgende stap voorzien we een aantal capacitaire testen en een persoonlijkheidsvragenlijst. In een laatste stap is er een interview gepland waarbij we dieper ingaan op de functie, werkomgeving, verwachtingen en competenties.

 

Werken bij North Sea Port betekent werken voor een Nederlands-Vlaams grensoverschrijdend bedrijf. Met zo’n 240 medewerkers zetten wij ons in voor efficiënte en duurzame ontwikkeling van het havengebied in de breedste zin van het woord. Ons credo Together.Smarter. is daarbij onmisbaar. Zin om ons team te versterken? Wij zoeken meerdere collega’s!