Jobs

Verantwoordelijke Havenplanning & -veiligheid (Havenluitenant)

Voel jij je als een vis in het water in een afwisselende job met elke dag nieuwe uitdagingen? Ben jij een meester in plannen en coördineren van verschillende opdrachten? Krijg je energie van het verbinden van mensen om tot resultaten te komen?

Dan ben jij misschien onze volgende Verantwoordelijke Havenplanning & -veiligheid!

 

Jouw uitdaging

Om het Port Operations Coordination Centre te versterken zijn we op zoek naar meerdere Verantwoordelijken Havenplanning & -veiligheid. De afdeling Port Operations is een cruciale partner voor klanten en andere betrokken partijen in het havengebied op vlak van scheepvaart. Het gedreven team havenluitenants staat dan ook 24/7 paraat om de veiligheid te verzekeren in het havengebied en om klanten een efficiënte en doeltreffende ondersteuning te geven bij hun logistieke reis.

Jouw takenpakket bestaat uit o.a. volgende verantwoordelijkheden:

 • Je begeleidt samen met een vast team van collega’s de zee- en binnenvaartbewegingen in het havengebied.
 • Je staat in voor doeltreffende communicatie met zee- en binnenvaart en verstrekt informatie aan vaarweggebruikers.
 • Je staat in voor de coördinatie en een zorgvuldige administratieve opvolging van de scheepvaartbewegingen.
 • Je hebt nauwe contacten met onder meer schippers, stouwers, loodsen, bootmannen, sluisplanners, hulpdiensten, …
 • Je signaleert onregelmatigheden binnen de haven, ondersteunt de havenkapitein bij het uitvoeren van de politionele en veiligheidstaken en verleent assistentie bij noodsituaties en incidenten.

Wie zoeken we?

 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar je samen met je collega’s een veilige haven vormt en grenzen verlegt om te werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen.
 • Je hebt interesse in het reilen en zeilen van een haven en zin om er een actieve rol te spelen, zowel op kantoor als op het terrein.
 • Je hebt een bachelor werk- en denkniveau (diploma of gelijkwaardig door ervaring). Specifieke nautische kennis is geen vereiste.
 • Je bent een sterke communicator, hebt verantwoordelijkheidszin en werkt oplossingsgericht.
 • Je bent een stressbestendige en flexibele teamspeler.
 • Je bent leergierig, staat open voor verandering en kan vlot om met digitale toepassingen.
 • Je hebt mondelinge kennis van Frans en Engels en beschikt over een rijbewijs B.
 • Je bent bereid een beperkt certificaat van radiotelefonist van scheepsstations te behalen. Voor andere instrumenten zoals CCTV, radar en AIS zorgen wij voor interne opleiding.
 • Je bent bereid om in een ploegensysteem te werken.

Het team havenluitenants verzekert een 24/7 permanentie met ploegen van min. 2 medewerkers in een 9-wekencyclus. In week 1 en 2 van de cyclus werk je nacht- en weekenddiensten. In week 3 heb je een vrije week. Van week 4 tot en met week 9 doe je afwisselend vroege en late diensten.

Type dienst Uurrooster
Vroeg 06u00 – 14u00
Laat 14u00 – 22u00
Nacht 22u00 – 06u00
Weekend Dag: 06u00 – 18u00

Nacht: 18u00 – 06u00

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een dynamische, positieve en informele werksfeer waarin we aandacht hebben voor welzijn en waar initiatief en eigenaarschap worden aangemoedigd. 
 • Een marktconform en aantrekkelijk salarispakket. Het brutoloon bevindt zich tussen € 3.244,- en € 4.738,- afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Je geniet ook tal van voordelen, zoals o.m. mogelijkheid tot leasing bedrijfsfiets, volledige dertiende maand, maaltijdcheques, netto onkostenvergoeding, interessante groepsverzekering, gratis hospitalisatieverzekering; aanvullende ziekteverzekering, ….
 • Je werkt vanuit hoofdstandplaats Gent, maar krijgt de kans om ook te werken op een van de andere mooie locaties van North Sea Port.

Waarom werken bij North Sea Port iets voor jou is

Hoe pakken we het aan?

Onder het genot van een kop koffie bespreken we tijdens het eerste gesprek jouw kandidatuur, motivatie en verwachtingen ten aanzien van de vacature. Op onze beurt vertellen we jou graag wat meer over de inhoud van de functie en niet te vergeten de werkomgeving! In een vervolggesprek gaan we dieper in op de functie en je kandidatuur. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klaar om samen grenzen te verleggen? Kom dan bij ons aan boord!

Wil jij deel uitmaken van ons topteam #grensverleggers? Mail dan jouw cv, motivatiebrief en een uittreksel uit het strafregister naar jobs@northseaport.com met de vermelding van de functie ‘Verantwoordelijke Havenplanning & -veiligheid’.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure?

Contacteer dan Evelien Meirlaen (Head of HR)

Heb je nog vragen over de job zelf?

Contacteer dan John De Coninck (Port Operations Coordination Center Coördinator).