Jobs

Havenluitenant

Ben je op zoek naar een uitdagende en veelzijdige job waarin je samen met je collega’s mee kan bouwen aan de haven van morgen? Wil je werken in een dynamische en technologisch sterk evoluerende omgeving waarin o.a. innovatie, duurzaamheid en veiligheid centraal staan?

Kom dan aan boord en maak deel uit van een team waarin samen vooruit gaan, ontwikkelen van ieders talenten en groei centraal staan. We leiden jou volledig on-the-job op en laten jou kennismaken met misschien wel een compleet nieuwe wereld! 

Verantwoordelijk voor planning, toezicht en veiligheid

Jouw uitdaging

North Sea Port is een Europese tophaven die altijd in beweging is. We dragen actief bij aan de groei en ontwikkeling van onze regio en de veiligheid van ons havengebied. Als havenluitenant speel je hierin een cruciale rol.

Als havenluitenant ben je een belangrijke partner voor stakeholders en dienstverleners binnen het havengebied en ondersteun je hen bij hun logistieke reis zodat dit veilig, efficiënt en optimaal kan verlopen. Je bent verantwoordelijk voor de planning, coördinatie en organisatie van de scheepvaart en bijhorende administratie.

Daarnaast sta je ook in voor de veiligheid en beveiliging binnen het havengebied. Je houdt rekening met de veiligheidsvoorschriften, bent het aanspreekpunt bij incidenten, houdt toezicht op kaaien, zorgt voor berichtgeving, etc. Samen met een gedreven team van havenluitenants vervul je deze opdracht 24 op 24, 7 dagen op 7. Je werkt hierbij zowel vanuit onze kantoren maar bent ook aan de slag op het terrein zelf.

Tot slot ondersteun je de havenkapitein bij politionele, administratieve en nautisch-technische bevoegdheden in het havengebied en word je betrokken in nautische/technische projecten en vraagstukken.

Jouw talenten

 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar je samen met je collega’s een veilige haven vormt en grenzen verlegt om te werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen.
 • Je hebt een sterke interesse voor de haven en wat er reilt en zeilt.
 • Je bent contactvaardig, hebt verantwoordelijkheidszin en werkt oplossingsgericht.
 • Je bent een teamspeler die zich leergierig en flexibel opstelt.
 • Je vindt vlot jouw weg in digitale toepassingen.
 • Je bent bereid om in een volcontinu ploegensysteem te werken.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardig door ervaring
 • Affiniteit met de sector is een pluspunt.
 • Je hebt mondelinge kennis van Engels en beschikt over een permanent rijbewijs B.
 • Je kan een zwembrevet 100m voorleggen (max. 1 jaar oud op datum van kandidaatstelling, afgifte van een zwembrevet kan je vragen bij een zwembad naar keuze).
 • Je bent bereid tot het behalen van een beperkt certificaat van radiotelefonist van scheepsstations en de nodige certificaten om VTS-middelen te gebruiken (o.a. radiotelefonist). Wij ondersteunen jou daarbij.

Uurrooster

Havenluitenants verzekeren een 24-urendienst met ploegen in een 9-wekencyclus. In de eerste en tweede week van de cyclus zijn er nacht- en weekenddiensten. In week 3 is er een vrije week. Van week 4 t.e.m. week 9 voeren de havenluitenants afwisselend vroege en late diensten uit. Een vroege dienst vangt aan om 06u00 en een late dienst eindigt om 22u00.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een dynamische, positieve en informele werksfeer waarin we aandacht hebben voor elkaar. Initiatief en eigenaarschap moedigen we aan!
 • Je ontvangt een marktconform salaris, relevante ervaring wordt gewaardeerd.
  De functie van Havenluitenant komt overeen met salarisband 4. Het bruto maandloon situeert zich tussen 2940 euro en 4744 euro.
 • Verder geniet je onder meer van een interessante groepsverzekering, een volledige dertiende maand, maaltijdcheques t.w.v. € 8 per gewerkte dag, een netto onkostenvergoeding, een gratis hospitalisatieverzekering, een aanvullende ziekteverzekering, ...

Wil je graag meer te weten komen over wat het betekent om bij North Sea Port te werken?

Ontdek hier de redenen om voor North Sea Port te werken.

Klaar om samen grenzen te verleggen?
Kom dan bij ons aan boord!

Mail jouw CV en motivatiebrief met als onderwerp ‘Havenluitenant’ naar

Solliciteren kan tot en met 29 mei 2022.

Voeg eveneens een kopie toe van je uittreksel uit het strafregister (algemeen model) en - indien reeds ter beschikking - een zwembrevet 100m.

Wil jij deel uitmaken van ons topteam #grensverleggers? Wacht dan niet tot de laatste dag. Mail jouw sollicitatie en wij gaan er meteen mee aan de slag!

Vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure?

Neem dan contact op met Lara Serpentier (HR Business Partner Gent).

Heb je nog vragen over de job zelf?

Neem dan contact op met John DeConinck (Coördinator Kapiteinskamer).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Kijk voor al onze vacatures op onze jobpagina