Nieuws

Herstellingswerken aan kruispunt Euro-Silo op R4-Oost in North Sea Port

Gepubliceerd op wo 1 apr 2020
Vanaf donderdag 2 april werkt het Agentschap Wegen en Verkeer vijf dagen op het kruispunt van de R4-Oost met de J. F. Kennedylaan aan Euro-Silo in Gent. Er moeten dringende herstellingswerken gebeuren op dit belangrijke kruispunt.

Bij goede weersomstandigheden duren de werken 5 dagen en zal de weg maandagavond 6 april opnieuw kunnen worden opengesteld. Op de werf worden alle nodige beschermingsmaatregelen getroffen om veilig te kunnen werken.

Werken aan betonschade

Door betonschade wordt het wegdek van de J.F. Kennedylaan (N424) op 3 verschillende plaatsen hersteld. De aannemer zal twee dagen aan het werk zijn. Daarna moet het beton nog enkele dagen uitharden. Er wordt met snel uithardende beton gewerkt om de hinder zo kort mogelijk te houden. Op maandag 6 april in de namiddag moeten de werken afgerond zijn en gaat de weg terug open voor alle verkeer.

Verkeer blijft doorrijden

Het kruispunt blijft open en alle bewegingen blijven mogelijk. Het verkeer rijdt op sommige plaatsen over één rijstrook in plaats van twee.

Belangrijk kruispunt

De R4-Oost is de ringweg rond het Gentse deel van North Sea Port, op de rechteroever. Van aan de grens met Nederland, in Zelzate, gaat die naar het zuiden van het havengebied tot in Gent. Op het kruispunt bij Euro-Silo sluit de R4 verderop aan op het kruispunt van de autowegen E17/E40. Dit kruispunt is dan ook van groot belang voor (vracht)verkeer in en rond de haven.

Voor meer info over deze werf, kijk op www.wegenenverkeer.be/gent