Nieuws

Hinder door werkzaamheden Eastman in de Pantserschipstraat in het Gentse havengebied

Gepubliceerd op di 3 apr 2018
Vanaf dinsdag 3 april worden werkzaamheden uitgevoerd in de Pantserschipstraat in het Gentse havengebied van North Sea Port. De werkzaamheden zijn er naar aanleiding van onderhoud bij het bedrijf Eastman (Pantserschipstraat 207, 9000 Gent).

Hierdoor zal er hinder ontstaan voor het dagelijkse verkeer in de haven. De werkzaamheden duren tot en met 29 april.

 Eastman start op dinsdag 3 april met renovatiewerkzaamheden aan de pijplijnverbinding die over de Pantserschipstraat loopt. Om de werkzaamheden vlot te laten verlopen, wordt de Pantserschipstraat tijdens de week gedeeltelijk afgesloten en tijdens het weekend volledig afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer wordt dan omgeleid via de Ringvaartweg (Wondelgem).

Gedeeltelijke afsluiting van de Pantserschipstraat tijdens de week

Voor de periodes van dinsdag 3 april tot en met vrijdag 6 april en van maandag 9 april tot en met vrijdag 13 april wordt het verkeer geregeld door verkeerslichten. Op die manier is beurtelings verkeer mogelijk in beide rijrichtingen. Parkeren op de daartoe aangelegde parkeerstrook in de werfzone zal tijdens deze periode niet mogelijk zijn.

Voor de rest van de maand april is er tijdens de week normaal verkeer mogelijk.

Volledige afsluiting van de Pantserschipstraat tijdens de weekends

Tijdens alle weekends van de maand april wordt de rijweg in beide richtingen volledig afgesloten voor alle verkeer. Dit gebeurt telkens van 5 uur op zaterdag tot en met 19 uur op zondag. Het verkeer (inclusief fietsers en voetgangers) in beide richtingen wordt omgeleid via de Ringvaart (Wondelgem).