Nieuws

IBJ-award zet North Sea Port als drogebulkhaven extra in de kijker

Gepubliceerd op di 22 nov 2022
North Sea Port heeft zijn rol als drogebulkhaven nog maar eens eer aangedaan. De haven sleepte bij de uitreiking van de prestigieuze IBJ Awards in Rotterdam de prijs in de wacht voor ‘Best Dry Bulk Port’.

North Sea Port kon zijn nominatie verzilveren en mocht de trofee, uitgereikt door de ‘International Bulk Journal’ (IBJ), mee naar huis nemen. Op de shortlist stonden onder meer Hamburg en het Britse PD Ports. De winnaar werd maandagavond 21 november in het World Port Center in Rotterdam aangekondigd.

Sterk in bulk

Het is echter geen toeval dat North Sea Port deze prijs van ‘beste drogebulkhaven’ in de wacht sleept.

Voor droge bulk is North Sea Port een toonaangevende haven in Europa. Iets meer dan de helft van de 70 miljoen ton goederen die binnen North Sea Port in en uit zeeschepen geladen worden, valt onder deze categorie. Daarbij gaat het om een ruime waaier aan producten: van ertsen, steenkool, granen en zaden, meststoffen en mineralen tot schroot, hoogovenslakken, houtpellets, zout en bouwmaterialen zoals cement, zand en grint. Die goederen komen van over de hele wereld naar North Sea Port toe.

Sterke verankering

North Sea Port is daarbij meer dan een doorgeefluik. Deze goederenstromen zijn heel sterk lokaal verankerd. Zij voeden de vele fabrieken die in het havengebied aanwezig zijn en zorgen bijgevolg voor heel wat jobs en toegevoegde waarde.

Deze industriële spelers en de vele gespecialiseerde havenbedrijven blijven, samen met North Sea Port, permanent investeren. Er wordt geïnvesteerd in aangepaste infrastructuur en steeds efficiëntere terminals en uitrustingen voor de behandeling en opslag van die goederen, maar ook in duurzaamheid en veiligheid. Recente voorbeelden zijn de aanleg van de nieuwe kaaimuur bij Bulk Terminal Zeeland in Vlissingen en de bouw van de hoogste en modernste productietoren ter wereld voor zeezout bij Zoutman in Gent.

Niet eerste award

Het is lang niet de eerste keer dat North Sea Port dit soort onderscheidingen ontvangt. In de prijzenkast prijken onder meer al twee internationale prijzen als beste tankopslaghaven, als draaischijf voor natte bulk. Wat nog maar eens bewijst hoe veelzijdig de haven wel is.

Multimodale troeven

De centrale en landinwaartse ligging, de diepgang tot 17 meter, de uitgesproken multimodaliteit met een sterke rol voor binnenvaart en spoor, de aansluiting op filevrije achterlandverbindingen spelen mee in de kaart van North Sea Port. De Nieuwe Sluis in Terneuzen zal die troefkaarten nog versterken door de deur naar de Kanaalzone Gent-Terneuzen open te zetten voor grotere bulkschepen.