Nieuws

Infoavond lichtplan Gentse kanaalzone: verduurzaam je bedrijfszone

Gepubliceerd op di 13 dec 2022
Op donderdag 12 januari organiseert de Stad Gent een infoavond over het nieuwe lichtplan voor de Gentse Kanaalzone. Bedrijven komen hier meer te weten over het energiezuiniger en duurzamer maken van buitenverlichting in de bedrijfszones.

Lichtplan 

De Stad Gent werkte een lichtplan voor de Gentse Kanaalzone uit samen met de gemeenten Evergem en Zelzate, de vereniging van havengebonden bedrijven Voka-VeGHO, netbeheerder Fluvius, het Projectbureau Gentse Kanaalzone en North Sea Port. In dit plan staat hoe de openbare en private verlichting in de kanaaldorpen en het Gentse havengebied op een duurzamere manier kan werken. 

De eerste stappen zijn intussen gezet. In opdracht van North Sea Port schakelde Fluvius voor bijna alle openbare verlichting in de Gentse Kanaalzone over op LED-lampen. De bedoeling is nu ook de buitenverlichting van de vele havenbedrijven in de Kanaalzone aan te passen. Die is vaak verouderd en dus duurder en minder milieuvriendelijk. 

Infoavond 

Tijdens de infoavond op donderdag 12 januari krijgen deelnemende bedrijven info over het lichtplan en de ‘verLEDding’ van de openbare verlichting in het Vlaamse deel van North Sea Port. Zij krijgen ook te horen hoe zij een beroep kunnen doen op de gratis energiecoaching van de Stad Gent en hoe zij zelf hun eigen buitenverlichting energiezuiniger kunnen maken. Deelnemende bedrijven kunnen nadien ook vragen stellen en hun eigen case bespreken. 

Deelnemen is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. De infoavond vindt plaats in het Bezoekerscentrum van North Sea Port aan de Rigakaai in Gent.

Inschrijven kan via de website van de Stad Gent.