Nieuws

Infomarkt heraanleg kruispunt 'Eurosilo' in North Sea Port

Gepubliceerd op vr 5 jul 2019
Het project tot het ombouwen van de R4-West en R4-Oost rondom Gent gaat onder meer gepaard met de heraanleg van het kruispunt 'Eurosilo' aan de J.F. Kennedylaan met de D. Eisenhowerlaan.

In de komende jaren zal de ringweg in het havengebied van North Sea Port een grote metamorfose krijgen. De omvorming van het kruispunt ‘Eurosilo’ tot 'turboverkeersplein' maakt onderdeel uit van de volledige herinrichting van de R4 West en Oost tot primaire wegen.

Verbetering leefbaarheid en bereikbaarheid

Door deze herinrichting zal het aantal op- en afritten langs de R4 verminderen. Hierdoor vermindert het verkeer in de woonkernen, verhoogt de bereikbaarheid van de havenbedrijven en verbetert de leefbaarheid van de gehele kanaalzone. Deze werken zullen worden uitgevoerd in verschillende fases. Een aantal zogenaamde ‘quick wins’ gaan als eerste in uitvoering waaronder de heraanleg van het kruispunt ‘Eurosilo’.

Infomarkt

De Werkvennootschap staat in voor de werkzaamheden en informeert bedrijven via een infomarkt. Deze infomarkt wordt georganiseerd in samenwerking met North Sea Port en gaat door op maandag 19 augustus om 15.00 uur, in het bezoekerscentrum North Sea Port aan de Rigakaai 1 in Gent. Bedrijven krijgen de plannen te zien rondom het kruispunt 'Eurosilo' en kunnen vragen stellen.

Voor de infomarkt kunt u zich hier inschrijven.

Meer informatie over alle werken en aanpak van de vele kruispunten vindt u op de website van R4WO.