Nieuws

JuiSea Shipping start lijndienst voor sinaasappelsap van North Sea Port naar Verenigd Koninkrijk

Gepubliceerd op ma 7 nov 2022
JuiSea Shipping verzorgt voortaan vanuit Gent in North Sea Port een regelmatige lijndienst voor de export van sinaasappelsap naar het Verenigd Koninkrijk. North Sea Port weet hiermee zijn positie als ‘foodport’ te versterken.

JuiSea Shipping is een samenwerking van Refresco en Trilobes, beide met hoofdkwartier in Nederland. Het sinaasappelsap wordt in Gent bij Louis Dreyfus Company en Citrosuco aan boord geladen van het 89 meter lange schip ‘MV Marilie’. Dit door JuiSea Shipping gecharterde schip zal 32 keer per jaar varen tussen Gent en de haven van Portland, Verenigd Koninkrijk, waar het te Bridgwater in de fabriek van Refresco wordt afgeleverd. Het onder Finse vlag varende schip zal zowel geconcentreerd als vers sinaasappelsap aan boord meenemen.

Wereldwijde spelers

Voor de import en de export van sinaasappelsap zijn er in North Sea Port bedrijven van over de hele wereld actief. De Refresco Group is 's werelds grootste onafhankelijke bottelaar van frisdranken en vruchtensappen. Het is met ruim 10.000 medewerkers actief op meer dan 60 productielocaties in 12 landen. Trilobes is gespecialiseerd in tankbouw, terminals en scheepsvrachtsystemen voor vloeibare bulkgoederen. Het is actief op alle continenten, bijvoorbeeld in Brazilië, België en Japan.

Foodport

Voortaan wordt het sinaasappelsap dus ook verscheept vanuit Gent naar het Verenigd Koninkrijk. Hiermee wordt één van de strategische pijlers van North Sea Port versterkt. Met deze lijndienst wordt de haven immers verder als ‘foodport’ uitgebouwd. Brazilië en het Verenigd Koninkrijk zijn hier dan ook van groot belang: Brazilië was in 2021 voor North Sea Port de derde belangrijkste handelspartner, het Verenigd Koninkrijk de vierde.