Jobs

Juridisch Expert

Ben jij een juridisch-administratieve duizendpoot en word je graag ondergedompeld in diverse juridische onderwerpen? Werk je graag lokaal verankerd, maar in een internationale en dynamische omgeving? Dan zoeken we jou als ons Juridisch Expert.

Jouw uitdaging

Als Juridisch Expert sta je in eerste instantie in voor het juridische luik inzake concessies en grondbeheer. Je behandelt adviesaanvragen en levert eveneens jouw bijdrage aan het opstellen, beoordelen en beheren van juridische documenten & dossiers o.a. (concept)overeenkomsten, vergunningen, voorkooprechten, doorbelastingen, beleidszaken, …

Ad hoc komen er ook vragen van collega’s en externen bij jou terecht waarbij jij vanuit jouw expertise kan adviseren of intern doorverwijzen. Zo krijg je snel de kans om jouw kennis te verruimen.

Op basis van jouw verworven kennis van relevante wet- en regelgeving durf je een standpunt innemen en denk je mee na over juridisch mogelijke oplossingen. Je houdt je kennis eveneens actief up-to-date. Daarnaast treed je met collega’s in overleg en onderhoud je contacten met advocaten, gemeenten, notarissen of anderen (vb. kadaster). Je legt verbanden tussen informatie en probeert alles in een conclusie samen te brengen.

Je bewaakt de voortgang en levert binnen de afgesproken deadline een kwalitatief resultaat af. Zo draag je bij tot de teamdoelstellingen en de tevredenheid van collega’s en stakeholders.

Je bouwt mee aan interne kennis- en databanken volgens de richtlijnen en afspraken zodat zaken snel en vlot reproduceerbaar zijn en er managementrapportage vanuit de afdeling kan zijn. Je voert daarbij ook zelf ondersteunende taken inzake data(kwaliteit) uit in diverse digitale toepassingen.

Jouw talenten

 • Vanuit jouw expertise lever je graag een kwalitatief resultaat af en haal je er voldoening uit om zo jouw steentje bij te dragen
 • Je onderzoekt en analyseert probleemstellingen, vragen, dossiers … op een grondige manier
 • Je legt vlot verbanden tussen informatie en speelt adequaat in op wijzigende omstandigheden
 • Je bent een teamspeler maar kan ook zelfstandig plannen, organiseren en taken afwerken
 • Je organiseert je efficiënt en volgt actief de voortgang van jouw dossiers en projecten op
 • Je bent een vlotte communicator, zowel schriftelijke als mondeling
 • Je bezit een gezonde dosis leergierigheid en leerbereidheid
 • Je verdiept je graag in materie en blijft op de hoogte van interne en externe ontwikkelingen inzake wet- en regelgeving

Wie zoeken we?

 • Je voelt je thuis in een dynamische context waar je samen met je collega’s grenzen verlegt om te werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen.
 • Je vindt het fijn om kansen te creëren en kansen te grijpen
 • Vanuit opleiding en/of werkervaring ken je de beginselen van het Belgisch recht en verzekeringen. Affiniteit met fiscaliteit is een plus.
 • Je hebt minstens een bachelor werk- en denkniveau (diploma en/of gelijkwaardig door ervaring).
 • Je bent bereid om ook meer ondersteunende, maar minstens even belangrijke, taken uit te voeren.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een dynamische, positieve en informele werksfeer waarin we aandacht hebben voor elkaar. Initiatief en eigenaarschap moedigen we aan!
 • Een marktconform en aantrekkelijk salarispakket:
  De functie van Juridisch Expert komt overeen met salarisband 5. Het bruto maandloon situeert zich tussen 3527 euro en 4607 euro. Relevante ervaring wordt gewaardeerd.
 • Verder geniet je onder meer van een mogelijkheid tot bedrijfsfiets, een interessante groepsverzekering, een volledige dertiende maand, maaltijdcheques t.w.v. € 8 per gewerkte dag, een netto onkostenvergoeding, een gratis hospitalisatieverzekering, een aanvullende ziekteverzekering, ...
 • Je werkt vanuit hoofdstandplaats Gent, maar krijgt de kans om ook te werken op een van de andere mooie locaties van North Sea Port.

Wil je graag meer te weten komen over wat het betekent om bij North Sea Port te werken?

Ontdek de redenen om voor North Sea Port te werken 

Hoe pakken we het aan?

Onder het genot van een kop koffie bespreken we tijdens het eerste gesprek jouw kandidatuur, motivatie en verwachtingen ten aanzien van de vacature. Op onze beurt vertellen we jou graag wat meer over de inhoud van de functie en niet te vergeten de werkomgeving! In een vervolggesprek gaan we dieper in op de functie en je kandidatuur. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

 

Klaar om samen grenzen te verleggen?
Kom dan bij ons aan boord!

 

Wil jij deel uitmaken van ons topteam #grensverleggers? Mail dan jouw cv en motivatiebrief met als onderwerp ‘Juridisch Expert’ naar jobs@northseaport.com

Solliciteren kan tot en met zondag 28 augustus 2022.

 

Vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure?

Lara Serpentier (HR Business Partner)

Heb je nog vragen over de job zelf?

Astrid van der Werff-Wensveen (Head of legal)

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk al onze vacatures