Nieuws

Kom (vaker) met de fiets naar je werk in het havengebied: de #HavenHerfstChallenge

Gepubliceerd op vr 14 okt 2022
North Sea Port, de stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen willen werknemers in Gent stimuleren om vaker met de fiets naar het werk in de haven te komen. Of om over te stappen van de bus naar de deelfiets: dat is nu mogelijk in Oostakker, met een proefproject.

North Sea Port, de stad Gent en de provincie Oost-Vlaanderen willen werknemers in Gent stimuleren om vaker met de fiets naar het werk in de haven te komen. Of om over te stappen van de bus naar de deelfiets: dat is nu mogelijk in Oostakker, met een proefproject. 

Naar het werk fietsen, het is gezonder, duurzamer en - in tijden van een energiecrisis - ook nog eens goedkoper. Deze oproep met de naam ‘Haven Herfst Challenge’ komt er dan ook bewust nu. Laat je niet tegenhouden door de herfst, want ook in deze tijd van het jaar mag er een frisse wind door je fietsambities waaien. Onder het motto van de ‘trapper van vergelijking’ die uitgaat van ‘fit, fitter, fietst’ worden werknemers uitgedaagd samen de herfst op gang te trappen. 

Stap gratis over van bus naar deelfiets in Oostakker 

Omdat iedere omwenteling telt in deze fiets(r)evolutie, stelt Donkey Republic bijkomende deelfietsen ter beschikking aan de bushalte Oostakker Dorp (Sint-Laurentiuslaan) van De Lijn. Zo kunnen werknemers de overstap van bus naar deelfiets ervaren. Het is de realisatie van een van de suggesties die uit een uitgebreide enquête kwam bij 560 werknemers van enkele grote bedrijven in het havengebied . 

Met de code GHENTPORTDAY kan je 24 uur gratis een deelfiets uitproberen die je op het laatste stukje naar het werk brengt. En zo ontdek je dat er stevig in fietsinfrastructuur is geïnvesteerd en dat er in het havengebied heel wat vrijliggende fietspaden zijn bijgekomen. 

Meer informatie vind je op de website van Donkey Republic.

#HavenHerfstChallenge: win vier weken lang een ticket voor de Zesdaagse in Gent 

De Haven Herfst Challenge stelt 4 weken de fiets centraal en wordt afgetrapt op vrijdag 14 oktober. De campagne loopt tot 14 november, niet toevallig, want op 15 november start met de Gentse Zesdaagse een lokaal wielermonument en volksfeest waar alle ogen op de fiets gericht zijn.

Deze editie van de Zesdaagse wordt nog specialer omdat lljo Keisse (39) - dat andere Gentse wielermonument - afscheid neemt van de wielersport. Op donderdag 24 november zwaait Keisse de wielersport uit op een gala-avond in het Gentse Kuipke. 

Deelnemers aan de Haven Herfst Challenge die met de fiets naar het werk komen, kunnen het afscheid van Keisse in levende lijve bijwonen. Iedereen die met de fiets naar het werk gaat en een foto van zichzelf op de fiets deelt op Facebook, Instagram of Twitter - mét de hashtag #HavenHerfstChallenge - maakt kans op een ticket voor de Zesdaagse of een ticket voor de gala-avond op 24 november 2022 ‘Merci Iljo’ in het Gentse Kuipke. 

Check (vooraf) je route 

Wil je inspiratie om met de fiets naar je werk in het havengebied te komen? Woon je in of rond Gent? Neem dan (vooraf) een kijkje op: 

De online fietsrouteplanner van de Stad Gent: stippel snel en gemakkelijk je eigen fietstraject uit.

Gent Op Weg 

Geraak (weg)wijs langs de werken in Gent Noord, vlakbij het havengebied. Er zijn bereikbaarheidsfiches die je een overzicht geven van de bereikbaarheid van de bedrijvenzones en een idee geven van nieuwe fietsroutes.