Nieuws

Landbouwers, burgers en bedrijven dragen opnieuw hun steentje bij aan de groene buffering in de Gentse Kanaalzone in North Sea Port

Gepubliceerd op do 5 dec 2019
De groene buffers in de Gentse Kanaalzone in North Sea Port hebben weer extra bomen erbij gekregen. Vorige week werd in Doornzele door een delegatie leerlingen van de tuinbouwschool van Melle weer een rij extra bomen geplant.

Bedrijven in North Sea Port storten geld in een Landschapsfonds. Dat geld wordt gebruikt voor de financiering van de aanplant en het onderhoud van bomen op private landbouwgronden. Deze bomen vormen een extra aanvulling op het vele groen dat door de overheid in de publieke zones van de koppelingsgebieden in de Gentse Kanaalzone wordt aangeplant.

8,5 km exta bomenrijen

De bijdragen aan het Landschapsfonds resulteerden de voorbije jaren in meer dan 8,5 km extra bomenrijen, knotbomenrijen en houtkanten aangeplant door landbouwers en particuliere grondgebruikers. Deze aanplantingen vormen een aanvulling op het buffergroen dat door de Vlaamse overheid wordt aangelegd in de publieke zones van de koppelingsgebieden.

Aanplantingen afgelopen jaren

De voorbije jaren kwamen er aanplantingen in de koppelingsgebieden Doornzele, Rieme en Desteldonk. Begin 2019 werd het koppelingsgebied Kerkbrugge ingericht en ook daar zijn landbouwers bereid gevonden om meer groen aan te brengen op hun perceelsranden.