Nieuws

Last call: schrijf je nog in voor de Academy Havenbeheer en verhoog je kennis over de havenwereld

Gepubliceerd op do 6 okt 2022
Het Maritiem Instituut van de Universiteit Gent start met een nieuwe editie van Academy Havenbeheer, in nauwe samenwerking met North Sea Port. Deze opleiding geeft de deelnemers inzicht in de werking van zeehavens. Inschrijven kan nog op de valreep.

In vijf modules van telkens één dag belicht de opleiding zowat alle facetten van het reilen en zeilen van een zeehaven. Zo komt de rol van de (internationale) overheden bij het exploiteren van een havenaanbod net als de grote waaier aan stakeholders die zich in en rond een haven bewegen. Ook haveninfrastructuur en ICT voor een vlotte doorstroming van goederen, de haven als multimodaal platform en het havenbedrijf als regisseur in het havengebied worden toegelicht. De opleiding wordt afgesloten met een blik op de omgeving, ruimtelijke planning, ecologie en grensoverschrijdende samenwerking.

Elk deelaspect wordt behandeld door een professional uit de havenwereld of een toonaangevende academicus. Zij gaan daarbij ook actuele thema’s en uitdagingen niet uit de weg. Een rondvaart in North Sea Port brengt de praktijk van een Europese toptienhaven in beeld.

Verruim je blik

Het doelpubliek van de cursus is even divers als de haven zelf: verladers, advocaten, professionals uit de transportsector of de maritieme industrie, dienstverleners en toeleveringsbedrijven, overheidspersoneel, vertegenwoordigers van beroepsorganisaties… Iedereen kan zijn blik op de havenbedrijvigheid via de Academy Havenbeheer verruimen en verdiepen.

Schrijf je nu nog in

Deze Nederlandstalige opleiding start op woensdag 12 oktober. De laatste module vindt plaats op woensdag 15 maart. Inschrijven kan nog voor een van de laatste plaatsen. Voeg de opleiding via onderstaande website toe aan jouw winkelmandje om je in te schrijven.

Alle praktische info en een volledig overzicht van de onderwerpen en sprekers vind je op de website van de UGent.

Opleiding Havenbeheer 2022-2023 | Gandaius Permanente Vorming (ugent.be)