Jobs

Leidinggevende nautische dienstverlening - Teamleider POCC

Haal jij energie uit het coördineren en aansturen van een team? Denk je graag kritisch mee over het beleid en de aanpak van een operationele dienst die garant staat voor een optimale nautische dienstverlening? En bezit je de nodige overtuigingskracht om innovatie- en verbeteringstrajecten te managen en te faciliteren? Dan is deze job wellicht iets voor jou!

Jouw uitdaging

Het Port Operations Coordination Centre (POCC) is voor het volledige havengebied North Sea Port een belangrijke business partner voor klanten en stakeholders (o.a. loodswezen, sleepboten, etc.). Naast het verzekeren van de veiligheid binnen het havengebied, staat het POCC ook in voor een efficiënte en effectieve ondersteuning van klanten tijdens hun logistieke reis door o.m. een goede havenplanning, ligplaatsbeheer, etc.

Als Teamleider POCC ben je een belangrijke spilfiguur en neem je een manager rol op in de coördinatie en aansturing van het Port Operations Coordination Centre. Je staat in voor de (dagelijkse) werkplanning en organisatie van het team (n = 45) en zorgt voor een optimale, efficiënte en continue werking. Samen met je team zorg je 24/7 voor een kwalitatieve dienstverlening. Je maakt hiervoor de nodige afspraken, bewaart het overzicht, voorziet in de nodige voortgang en stuurt processen en procedures waar nodig bij.

Naast de operationele opvolging en coördinatie van de activiteiten binnen het POCC werk je ook mee aan een futureproof werkomgeving. Je onderzoekt en analyseert mogelijke verbeteringen en optimalisaties. Je implementeert vernieuwingen met oog op de te bereiken resultaten en weet hier ook draagvlak voor te creëren binnen het team.

Daarnaast heb je aandacht voor de mens achter de medewerker. Je treedt op als aanspreekpunt bij vragen en bezorgdheden en begeleidt hen doorheen veranderingen. Je coacht medewerkers binnen hun rol en bouwt mee aan de persoonlijke ontwikkeling en groei van medewerkers.

Je werkt in nauw overleg samen met de havenkapitein en rapporteert hieraan. Tevens ben je de liaison tussen de havenkapitein, het POCC en de interne collega’s die o.a. instaan voor het nautisch technisch beleid (cluster Support & Policies). Je draagt het beleid mee uit, vertaalt dit door naar de operationele werking en voorziet in de nodige communicatie en informatiedoorstroming naar zowel het team alsook naar andere interne diensten binnen de organisatie.

Tot slot werk je ook samen met andere afdelingen en participeer je aan interne werkgroepen, projecten en overlegorganen.

Jouw talenten 

 • Je vindt het fijn om kansen te creëren en kansen te krijgen
 • Vanuit een stevige overtuigingskracht weet je anderen te enthousiasmeren en draagvlak te creëren voor veranderingen
 • Je neemt graag het voortouw en voelt je goed in een richtinggevende rol
 • Je bezit een gezonde dosis assertiviteit, het ombuigen van weerstand zie je als een uitdaging
 • Je haalt energie uit sociale relaties en hebt oog voor menselijke aspecten vanuit een ondersteunende en coachende rol
 • Plannen, organiseren en coördineren zijn je op het lijn geschreven (24/7 ploegensysteem)
 • Je gaat doeltreffend en oplossingsgericht te werk
 • Je bent flexibel, je weet je makkelijk aan te passen aan veranderende omstandigheden

Wie zoeken we?

 • Je voelt je thuis in een dynamische context waar je samen met je collega’s grenzen. verlegt om te werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen.
 • Je bezit een bachelor werk- en denkniveau (diploma en/of gelijkgesteld door ervaring).
 • Je hebt minstens 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur binnen een operationele context.
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het richting geven aan en coachen van medewerkers.
 • Ervaring met planning en organisatie van medewerkers is een meerwaarde.
 • Affiniteit met de nautische wereld is pluspunt maar wordt niet vereist.
 • Je bent bereid om te werken vanuit Gent én Terneuzen.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een dynamische, positieve en informele werksfeer waarin we aandacht hebben voor welzijn en waar initiatief en eigenaarschap worden aangemoedigd.
 • Een marktconform en aantrekkelijk salarispakket passend bij je opleiding en ervaring.
 • Je werkt vanuit hoofdstandplaats Terneuzen of Gent, maar krijgt de kans om ook te werken op een van de andere mooie locaties van North Sea Port.

Hoe pakken we het aan?

Onder het genot van een kopje koffie bespreken we jouw kandidatuur, motivatie en verwachtingen ten aanzien van de vacature. Wij vertellen jou graag wat meer over de inhoud van de functie en niet te vergeten de werkomgeving! In een vervolggesprek gaan we dieper in op de functie en je kandidatuur. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klaar om samen grenzen te verleggen?

Mail jouw motivatiebrief en cv naar jobs@northseaport.com met een duidelijke vermelding van de functie Teamleider POCC.

Solliciteren kan tot en met 12 februari 2023.

Wil jij deel uitmaken van ons topteam #grensverleggers? Wacht dan niet tot de laatste dag. Mail jouw sollicitatie en wij gaan er meteen mee aan de slag!

Vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure?

Lara Serpentier? (HR Business Partner)

Heb je nog vragen over de job zelf?

Marita Vermeulen (Manager Port Operations Coordination Centre - Havenkapitein)

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk al onze vacatures