Nieuws

Melding via website North Sea Port bij incidenten in haven

Gepubliceerd op wo 2 mei 2018
Wanneer zich een incident voordoet in de havengebieden Terneuzen en Vlissingen van North Sea Port, dan word je als bezoeker van de website northseaport.com meteen op de hoogte gebracht van de stand van zaken van het incident. Dat vernam North Sea Port van Veiligheidsregio Zeeland.

Met behulp van een pop-upscherm wordt de bezoeker doorgeleid naar de website van www.zeelandveilig.nl.

Incidenten te volgen via liveblog

Bij wat grotere incidenten (middel-incident of hoger geklasseerd) houdt Veiligheidsregio Zeeland een liveblog bij op www.zeelandveilig.nl. De informatie op de liveblog wordt door media en publiek gezien als betrouwbare informatie om te lezen en te delen. Zo is de websitebezoeker steeds snel op de hoogte van incidenten (ook in de Zeeuwse havengebieden van North Sea Port) en leest men hoe te handelen in een bepaalde situatie. 

Pop-upscherm of websitebanner bij incident

Bj incidenten in de dichte omgeving kunnen inwoners van de provincie Zeeland terecht op de website van hun gemeente om meer informatie te verkrijgen. Om nu nog sneller informatie door te geven aan de websitebezoeker wordt die via een websitebanner of een pop-upscherm doorgestuurd naar de website van www.zeelandveilig.nl

De bezoeker van de website kan de melding wegklikken als hij het bericht heeft gelezen of als het niet voor de bezoeker van toepassing is. De melding verdwijnt zodra het incident is afgelopen. 

De informatie over het incident wordt gelijktijdig zichtbaar op de websites van de verschillende gemeenten in de provincie Zeeland. De volgende websites zijn inmiddels aangesloten: de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Middelburg, Noord-Beveland, Reimerswaal, Terneuzen, Veere en Vlissingen. En dus ook op de website van North Sea Port.