Nieuws

Meulestedebrug in North Sea Port afgesloten op maandag 6 april

Gepubliceerd op do 2 apr 2020
Op maandag 6 april sluit de Vlaamse Waterweg de Meulestedebrug in Gent even af tussen 9 en 18 uur. Er worden dan tussentijdse testen en metingen uitgevoerd. Het wegverkeer wordt omgeleid.

De Vlaamse Waterweg voert herstellingswerkzaamheden uit aan de Meulestedebrug die in het zuiden van het havengebied van North Sea Port de linker- en rechteroever verbindt. De werkzaamheden zijn nodig om de veiligheid te kunnen garanderen. Maandag 6 april worden de eerste werken geëvalueerd en de volgende fase, vanaf 27 april, voorbereid.

Voetgangers en fietsers kunnen oversteken via de tijdelijke brug. Wegverkeer rijdt dan om via de Wiedauwkaai en de wijk Muide. Het vrachtverkeer van meer dan 3,5 ton dient dan rond te rijden via de Wiedauwkaai, de R40 en de Afrikalaan.

De Meulestedebrug van morgen

In 2021 moeten werkzaamheden starten om op de plaats van de huidige brug een nieuwe brug te realiseren. Die bestaat uit twee afzonderlijke beweegbare brugdelen: één voor elke rijrichting met in totaal vijf rijstroken. Aan de kant van de Meulestedekaai wordt voor de fietsers een veilige onderdoorgang voorzien. Ook de toegangswegen, rioleringen, fietsverbindingen en de omgeving zullen dan een make-over krijgen.

Op de website www.meulestedebrug.be is alle informatie over de werkzaamheden terug te vinden.