Nieuws

Meulestedebrug Gent twee weekends dicht wegens inspectie

Gepubliceerd op wo 16 jan 2019
In de weekends van 19 en 20 januari en 26 en 27 januari gaat Meulestedebrug in Gent volledig dicht voor alle verkeer. Dat vernam North Sea Port van De Vlaamse Waterweg, de beheerder van deze belangrijke verbinding in het zuiden van het havengebied.

Hinder voor alle verkeer

Gedurende beide weekends is er geen wegverkeer en scheepvaartverkeer mogelijk. Voor het wegverkeer is ter plaatste een omleiding. Ook fietsers en voetgangers kunnen dan niet over de brug. Zij kunnen via de Wiedauwkaai en de spoorwegbrug het water oversteken.

De Vlaamse Waterweg voert gedurende de weekends inspecties aan de staalstructuur van de brug uit. De werkzaamheden vinden plaats op:

  • zaterdag 19 januari om 6 uur tot zondag 20 januari om 22 uur
  • vrijdag 25 januari om 22 uur tot maandag 28 januari om 5.30 uur

In de week tussen deze twee weekends kan het scheepvaart- en wegverkeer wel de brug passeren. De werkzaamheden worden in het weekend en ‘s nachts uitgevoerd om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Belangrijke verbinding in havengebied North Sea Port

De Meulestedebrug ligt helemaal in het zuiden van het havengebied van North Sea Port, op de rand van het stadscentrum van Gent. De brug vormt een belangrijke schakel in de ontsluiting van de haven want het verkeer kan via de brug van de ene oever van het Kanaal Gent-Terneuzen naar de andere rijden.

Plannen voor een nieuwe brug

De Meulestedebrug in Gent werd gebouwd in de jaren 1950 en is intussen sterk verouderd. De brug is aan vervanging toe, aldus de Vlaamse Waterweg. Op de plaats van de huidige brug komen er in de toekomst twee aparte delta-basculebruggen vlak naast elkaar te liggen. De start van de werkzaamheden is voorzien in de eerste helft van 2020.

Meer info

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van de Vlaamse Waterweg.

www.vlaamsewaterweg.be