Jobs

Nautisch Adviseur-Adjunct Havenmeester

Heb jij ruime nautische kennis, ervaring met de ontwikkeling van nautisch en port security & safety beleid en wil je bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het havengebied door middel van havenveiligheid, nautische aantrekkelijkheid en een optimale infrastructuur? Dan zoeken wij jou!

Jouw uitdaging

Als Nautisch Adviseur-Adjunct Havenmeester neem je een coördinerende en adviserende rol op met betrekking tot nautisch-technische zaken. Daarnaast ben je (mede) verantwoordelijk voor het nautisch-technisch beleid ten aanzien van de ontwikkeling en het beheer van het havengebied en de infrastructuur. Dit met als doel dat de (inter)nationale wet- en regelgeving wordt gerespecteerd én de afwikkeling van zee- en binnenvaart op een efficiënte en veilige wijze kan plaatsvinden.

Je bent als gedelegeerd bevoegde plaatselijke autoriteit verantwoordelijk voor het handhaven van de naleving van wet- en regelgeving en het (dwingend) opleggen van aanwijzingen en sancties. Vanuit je expertise ben je hèt aanspreekpunt op het gebied van nautisch-technische vraagstukken, initieer en begeleid je projecten met een nautische invalshoek en neem je ook deel aan andere projecten en/of multidisciplinaire werkgroepen. Je volgt (inter)nationale ontwikkelingen en wetgeving op nautisch gebied op en vertaalt deze naar beleid, procedures, systemen en de optimalisatie hiervan. Tevens ondersteun je het (interne) Port Operations Coordination Centre, capteer en analyseer je complexe vragen en ben je in staat om direct besluiten te kunnen nemen indien de situatie daarom vraagt (bijzondere scheepsreis, schade, afwijkende afmeting en/of lading). Je werkt nauw samen met de nautische collega’s, legt de verbinding met de andere afdelingen en coördineert de continue dienstverlening waarbij je zelf ook piketdiensten draait. 

Vanuit jouw rol vertegenwoordig je North Sea Port in (besluitvormende) overleggen met relevante stakeholders (zoals havens, politiek) en neem je namens Port Operations deel in diverse overlegfora in- en extern. Zo ben je onderdeel van het Commando Plaats Incident (COPI) en het Regionaal Operationeel Team (Regot) in geval van grote calamiteiten en incidenten. 

Jouw talenten

 • Je bent communicatief sterk en beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (schriftelijk en mondeling).
 • Als business partner ben je een echte connector en in staat verbinding te leggen met in- en externe stakeholders, deze op onderwerpen samen te brengen en met de organisatie (strategie) te verbinden.
 • Je bent in staat om snel te kunnen schakelen, beslissingen te nemen en op verschillende niveaus en met diverse stakeholders te communiceren.
 • Je handelt en denkt oplossingsgericht en durft daarbij bestaande zaken kritisch in vraag stellen, dit in functie van een goede dienstverlening. 
 • Je bent een teamspeler die de lead kan nemen waarbij je zowel zelfstandig als in groep tot resultaten komt.
 • Je weet je vlot aan te passen aan onverwachte omstandigheden, je toont je ondernemend en weet kansen te creëren en te grijpen. 

Wie zoeken we?

 • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving waar je samen met je collega’s grenzen verlegt om te werken aan de uitdagingen van vandaag en morgen. 
 • Je hebt een HBO+/bachelor of academisch werk- en denkniveau en beschikt over een afgeronde nautische opleiding waarbij je minstens vijf jaar ervaring hebt opgedaan binnen het nautisch vakgebied, in de scheepvaart of havenwereld. 
 • Je werkt vanuit hoofdstandplaats Terneuzen of Gent, maar bent bereid om ook te werken op één van de andere mooie locaties van North Sea Port.

Wat kan je van ons verwachten?

 • Een dynamische, positieve en informele werksfeer waarin we aandacht hebben voor welzijn en waar initiatief en eigenaarschap wordt aangemoedigd.
 • Een marktconform en aantrekkelijk salarispakket passend bij je opleiding en ervaring.Het betreft een fulltime functie waarbij je ook piketdiensten zal draaien.

Wil je graag meer te weten komen over wat het betekent om bij North Sea Port te werken? Ontdek de redenen om voor North Sea Port te werken.

Hoe pakken we het aan?

Onder het genot van een kop koffie bespreken we tijdens het eerste gesprek jouw kandidatuur, motivatie en verwachtingen ten aanzien van de vacature. Op onze beurt vertellen we jou graag wat meer over de inhoud van de functie en niet te vergeten de werkomgeving! In een vervolggesprek gaan we dieper in op de functie en je kandidatuur. Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Klaar om samen grenzen te verleggen? Kom dan bij ons aan boord!

Wil jij deel uitmaken van ons topteam #grensverleggers? Mail dan jouw cv en motivatiebrief met als onderwerp ‘Nautisch Adviseur - Adjunct Havenmeester’ naar jobs@northseaport.com
Solliciteren kan tot en met 16 oktober 2022. 

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen over de arbeidsvoorwaarden of de selectieprocedure?

Anne Onstenk (HR Business Partner)

Heb je nog vragen over de job zelf?

John Hollander (Harbourmaster/Head of Port Operations Support & Policies)

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bekijk al onze vacatures