Nieuws

Nieuw kruispunt Drie Klauwen zorgt voor betere ontsluiting North Sea Port

Gepubliceerd op ma 30 sep 2019
Het nieuwe kruispunt Drie Klauwen waar de N62 op de N254 op elkaar aansluiten is sinds maandag 30 september in gebruik. Het kruispunt zorgt voor een betere ontsluiting van North Sea Port in Vlissingen-Oost.

Ter hoogte van de dorpen Nieuwdorp en ‘s-Heerenhoek komen de Sloeweg (N62), de Bernhardweg en de Westerscheldetunnelweg bij elkaar. Hier ligt dus ook het havenknooppunt Vlissingen-Oost. Om de verkeersveiligheid en de doorstroming op dit punt te verbeteren, zijn drie nieuwe viaducten gebouwd. Vandaar de naam: Drie Klauwen.

Betere ontsluiting North Sea Port 

De wegverbinding zal de ontsluiting met het havengebied aanzienlijk verbeteren. North Sea Port zal beter bereikbaar zijn, het wegvervoer zal vlotter verlopen en het zorgt voor een verdere optimalisatie in de verbinding met het achterland.

Eén rijstrook niet voorzien van asfalt 

Vanwege de vele regen in de dagen voor de oplevering van het kruispunt, is één rijrichting nog niet voorzien van de definitieve asfaltdeklaag. Het gaat om de rijrichting vanaf de Westerscheldetunnel richting Goes. De weg zal op een latere datum van de laatste asfaltlaag voorzien worden en tot die tijd is er één rijstrook beschikbaar en geldt een maximum snelheid van 50 kilometer per uur.