Nieuws

Nieuw schip met sinaasappelsap voor het eerst in North Sea Port

Gepubliceerd op wo 21 okt 2020
North Sea Port is één van de belangrijkste fruitsaphavens in Europa. Vanuit Brazilië zet wereldspeler Louis Dreyfus Company voortaan een tweede nieuw schip in voor de aanvoer van sinaasappelsap. Dat kwam zondag 18 oktober voor de allereerste keer lossen op de terminal aan het Sifferdok in Gent.

In North Sea Port bestrijken verschillende bedrijven samen zowat de helft van de markt van sinaasappelsap in Europa. Vanuit North Sea Port verdeelt Louis Dreyfus Company (LDC) dat fruitsap over heel Europa en een stukje van de rest van de wereld. De haven is voor Louis Dreyfus de draaischijf bij uitstek voor de distributie van zijn sinaasappelsap. De groep opende al in 1999 een eigen terminal aan het Gentse Sifferdok. Daar werken vandaag ruim veertig mensen. Die terminal is uitgegroeid tot één van de grootste in zijn soort. De installatie is in 2019 opnieuw uitgebreid om naast sinaasappelsapconcentraat ook meer vers sap te kunnen ontvangen.

Het sinaasappelsap dat via North Sea Port passeert, komt vrijwel volledig uit Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse land is met stip de wereldwijde koploper in de productie van sinaasappelsap. LDC heeft in Santos, de belangrijkste haven van het land, een eigen exportterminal staan.

Milieuvriendelijke tankers

Voor het transport van fruitsap huurt LDC eigen schepen in. Die doen er zo’n vijftien dagen over om vanuit Santos in North Sea Port te geraken. De ‘Atlantic Orchard’ is de jongste nieuwkomer in die vloot. Het schip is 180 meter lang en 30 meter breed en vaart onder de Liberiaanse vlag.

Het schip beleeft zijn eerste maanden als fruitsaptanker, maar is al langer in de vaart. Toen hij in 2014 in de vaart kwam, was de ‘Atlantic Orchard’ nog een drogebulkschip. Louis Dreyfus liet het in China omturnen tot een gespecialiseerde tanker voor het vervoer van grote volumes sinaasappelsap. Daarbij ging veel aandacht uit naar het verlagen van de ecologische voetafdruk in het transport.

Eerder gebeurde dat ook al met de ‘Essayra’, die in augustus voor het eerst in North Sea Port te zien was. De twee schepen pendelen voortaan heen en weer tussen Zuid-Amerika en Europa. Zij zijn bij hun ombouw uitgerust met vijftien koeltanks voor een optimale bewaring van het verse sinaasappelsap of concentraat. Elk schip kan 19.500 kubieke meter of 25.000 ton aan boord nemen, goed voor miljoenen liters van het vloeibare gele goud.

Met die twee schepen verhoogt LDC zijn capaciteit met 20% in vergelijking met de drie schepen die eerder voor die verbinding zorgden. Per ton product daalt het brandstofverbruik wel met 40% en de zwaveluitstoot met 85%.

Wereldspeler

Louis Dreyfus Company is een grootmacht in de productie en internationale handel van landbouw- en voedingsproducten. De groep is met 18.000 medewerkers actief in meer dan honderd landen en teelt, verwerkt en vervoert jaarlijks 80 miljoen ton.

LDC is de derde grootste producent en verkoper van sinaasappelsap ter wereld. In Brazilië plukt de groep daarvoor sinaasappels uit meer dan 14 miljoen bomen op 38 plantages die samen 25.000 hectare beslaan. Drie fabrieken persen het sap uit al dat fruit.

De aanwezigheid van zo’n wereldspeler bewijst nog maar eens dat North Sea Port als ‘foodport’ een vooraanstaande rol speelt op het Europese haventoneel.