Nieuws

Nieuwe Sluis Terneuzen: digitale inloopavond op dinsdag 17 november

Gepubliceerd op vr 13 nov 2020
De ingebruikname van de Nieuwe Sluis Terneuzen is geen verre stip aan de horizon meer. Wil je weten hoever de werkzaamheden intussen gevorderd zijn, sluit dan op dinsdag 17 november aan bij de digitale inloopavond. Dan ben je weer helemaal mee.

Je kunt voor, tijdens of na de presentatie ook al je vragen stellen.

De aanleg van de Nieuwe Sluis begon eind 2017. In de loop van 2023 gaat ze open. We zitten dus ongeveer halverwege, een gepaste mijlpaal voor één van de periodieke infomomenten over de voortgang van de bouwwerkzaamheden.

Digitaal op dinsdag 17 november om 20.00 uur

Op dinsdagavond 17 november om 20.00 uur praten omgevingsmanagers Harm Verbeek (van de projectorganisatie Nieuwe Sluis Terneuzen) en Nancy Vinke (van de aannemerscombinatie Sassevaart) je bij over de laatste stand van zaken rond de werkzaamheden aan het sluizencomplex.

Hun presentatie zal zowel via de website nieuwesluisterneuzen.eu als via het YouTube-kanaal of via de Facebook-pagina van het project online te volgen zijn. Je hoeft in deze coronatijden de deur niet uit en vooraf aanmelden is ook niet nodig.

Vragen stellen kan via nieuwesluisterneuzen@vnsc.eu, zowel voor als tijdens de presentatie. Zit je achteraf nog met een vraag, dan mag je die gerust naar hetzelfde adres mailen. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de werf, schrijf dan in op de nieuwsbrief via de website.

Absoluut vitaal

De Nieuwe Sluis wordt een pak groter dan de bestaande Westsluis. Dat zet de deur naar de hele kanaalregio wijder open voor schepen van een heel ander kaliber dan we op het Zeekanaal gewend zijn. De bedrijven in de Kanaalzone Gent-Terneuzen krijgen zo bijkomende groeikansen. Met grotere schepen kunnen ze meer goederen in één beweging binnenhalen, wat hun logistieke kosten verlaagt en hun concurrentiepositie versterkt. Het steeds drukkere zee- en binnenvaartverkeer zal vlotter door het sluizencomplex in Terneuzen kunnen passeren omdat meer schutcapaciteit beschikbaar is. Het gevaar dat het uitvallen van de Westsluis de bediening van de Kanaalzone Gent-Terneuzen blokkeert, valt weg.

Voor North Sea Port begint dan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis.

Meer informatie

Voor meer informatie over de inloopavond kun je vinden op de website van de Nieuwe Sluis. 

Nieuwe Sluis Terneuzen