Nieuws

Nieuwe Sluis Terneuzen: laat je bijpraten op de digitale infoavond op dinsdag 15 maart

Gepubliceerd op do 3 mrt 2022
De bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen vordert gestaag. Volgend jaar gaat de nieuwe voordeur tot het Kanaal Gent-Terneuzen open. Op de digitale infoavond van dinsdag 15 maart wordt de laatste stand van zaken verteld.

De werken vorderen gezwind. Dat mag blijken uit het feit dat de vier sluisdeuren en twee bruggen met bijhorende onderdelen in China op het schip worden geladen met bestemming Terneuzen. Daar zullen ze na een zeereis van twee maanden in mei toekomen en even in de Autrichehaven in Westdorpe wachten op hun installatie. Het is maar één van de ontwikkelingen die op de infoavond van dinsdag 15 maart aan bod komt. Die start om 19.30 uur en is via het internet te volgen. Omgevingsmanager Harm Verbeek en omgevingsmanager van de aannemerscombinatie Sassevaart Nancy Vinke praten je bij over de jongste ontwikkelingen en het verdere verloop van de werken. 

Vragen staat nu al vrij 

De infoavond is de vijfde op rij. Om de zes maanden vindt zo’n uitgebreide toelichting over het reilen en zeilen van de grootste infrastructuurwerf binnen North Sea Port plaats. Vragen stellen voor het komende event kan nu al via nieuwesluisterneuzen@vnsc.eu. Het antwoord krijg je op 15 maart te horen.

Even opwarmen? Bekijk dan de jongste dronebeelden. Ook buiten de infomomenten kan je op de hoogte blijven. Schrijf je via de website dan in voor digitale nieuwsbrief. Onderaan de pagina vind je een blauwe aanmeldknop.

Neem deel

De digitale infoavond vindt plaats om 19.30 uur. De streamingdienst is te bereiken via de website van de Nieuwe SluisOf kijk mee via Facebook live.

Belangrijk voor de toekomst 

Het sluizencomplex in Terneuzen verbindt de Westerschelde met het Kanaal Gent-Terneuzen. De Nieuwe Sluis wordt een pak groter dan de bestaande Westsluis. Zo komt de deur naar het Kanaal tussen Terneuzen en Gent wijd open te staan voor grotere zeeschepen dan vandaag. 

Dat biedt tal van voordelen. De bedrijven in de Kanaalzone krijgen bijkomende groeikansen. Met grotere schepen kunnen ze meer goederen in één beweging binnenhalen, wat hun logistieke kosten verlaagt en hun concurrentiepositie versterkt. Het steeds drukkere zee- en binnenvaartverkeer zal vlotter door het sluizencomplex kunnen passeren omdat meer schutcapaciteit beschikbaar is. Het gevaar dat het uitvallen van de Westsluis de bediening van de Kanaalzone voor grotere schepen blokkeert, valt weg. 

Wanneer de sluis opengaat, begint voor North Sea Port een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis. In het vierde kwartaal van 2024 is het zo ver.

Foto’s: Nieuwe Sluis Terneuzen Patrick van Hopplinus en Jane van Raaphorst