Nieuws

Nieuwjaarsboodschap: CEO Daan Schalck blikt terug op 2022 en vooruit op 2023 in North Sea Port (Onze Haven 2022)

Gepubliceerd op ma 9 jan 2023
In deze aflevering van Onze Haven blikt Daan Schalck, CEO van North Sea Port, terug én vooruit. Op 2022, een jaar waarin een oorlog en een energiecrisis de coronacrisis opvolgden, en op 2023, een jaar waarin energietransitie en veiligheid hoog op de agenda zullen staan.

“De oorlog tussen Rusland en Oekraïne en energieprijzen hebben de hele wereldeconomie, en dus onze haven, hard getroffen”, blikt Daan terug. “Russische handelsvolumes liepen terug, Oekraïense graanimport viel stil, energieprijzen stegen. Toch slaagde onze haven er het afgelopen jaren in om absolute recordcijfers te draaien.”

Job van je leven

Meer groei betekent meer werk, weet Daan: “Ook onze haven merkt dat de arbeidsmarkt onder druk staat en dat talent moeilijker te vinden is. En dat talent hebben we nodig, aangezien we sinds de fusie meer dan 6.000 extra jobs gecreëerd hebben. Ik zie het zo: in de veelheid van werk in onze haven zit er echt een job tussen voor iedereen!”

Energie en veiligheid

Wanneer de CEO vooruitblikt op de toekomst van de haven, ziet hij energietransitie en veiligheid op de agenda staan. “Voor groene waterstof behoren we tot de koplopers, voor CO2-reductie spannen alle bedrijven in het havengebied zich hard in. Samen zullen we miljoenen tonnen aan CO2-uitstoot kunnen verminderen”, zegt hij trots. “Daarnaast zal er niet alleen naar drugscriminaliteit, maar ook naar cybersecurity, verkeersveiligheid en infrastructuur meer aandacht uitgaan dan vroeger.”

North Sea Port wenst je alvast een heel goed en gelukkig 2023!

Onze Haven is een reportage over North Sea Port die ook elke twee weken op woensdag wordt uitgezonden op de Nederlandse Omroep Zeeland (17.15 uur) en de Oost-Vlaamse regionale zender AVS (18.00 uur). Je kunt alle afleveringen ook herbekijken via ons YouTube-kanaal.