Nieuws

Nieuwjaarsboodschap Daan Schalck: “De havengemeenschap trok elkaar erdoor in dit coronajaar”

Gepubliceerd op wo 16 dec 2020
Op het einde van dit bijzondere ‘coronajaar’ blikt Daan Schalck, CEO van North Sea Port, zowel terug als vooruit in zijn nieuwjaarsboodschap. “De impact van de coronacrisis was groot, maar de havengemeenschap heeft elkaar erdoor getrokken.”

2020 gaat de boeken in als het ‘jaar van de coronacrisis’ en ook in North Sea Port werd dat gevoeld. “Maar de haven is steeds volledig opengebleven en er waren geen vertragingen. Onze mensen hebben flexibel en gemotiveerd gewerkt”, stelt Daan Schalck.

Overslagcijfers North Sea Port

De impact was helaas wel voelbaar. De overslagcijfers daalden, maar op vlak van gronduitgiftes was er een recordjaar. “Dat toont dat bedrijven de weg naar North Sea Port vinden.”

Klimaatneutrale en circulaire toekomst 

In de lente van 2021 rolt de haven een nieuw Strategisch Plan uit, dat voor de komende vijf jaar vastlegt hoe de haven verder wordt ontwikkeld. Daan Schalck licht in de video al een tipje van de sluier op. De focus zal liggen op aanpassing aan het klimaat en de evolutie naar een klimaatneutrale en circulaire haven.

Ook voor de omwonenden zal dit voelbaar zijn. “Minder uitstoot en meer groenelementen zullen de regio leefbaarder maken,” aldus Daan Schalck.

Wij wensen u fijne feestdagen en een goede gezondheid in 2021.
- North Sea Port, Portiz, Promotion Council North Sea Port en Voka/Vegho

Bekijk de volledige video hier: