Nieuws

Infomarkten over plannen omvorming knooppunten R4 in North Sea Port

Gepubliceerd op di 10 sep 2019
Het Vlaams Departement Omgeving geeft het publiek gelegenheid om kennis te maken met, en inspraak te hebben in de planvorming van omvorming van twee knooppunten op de R4 rondom Gent.

Het gaat om Knooppunt Wondelgem ter hoogte van Wondelgem/Evergem op de R4 West en Knooppunt Wachtebeke ter hoogte van ArcelorMittal op de R4 Oost.

Tot en met 27 september 2019 organiseert het Vlaams Departement Omgeving een openbaar onderzoek over de gewestelijke ruimtelijke uitvoeringplannen voor de omvorming van beide knooppunten. Om het publiek hierin te betrekken worden samen met De Werkvennootschap twee infomarkten georganiseerd.

Knooppunt Wondelgem

Op donderdag 12 september is de infomarkt over knooppunt Wondelgem. De R4 wordt heraangelegd ter hoogte van de Evergemsesteenweg met de Zeeschipstraat. Met onder meer het deels intunnelen van de weg, een ongelijkvloers aansluitingscomplex en een vrijliggend fietspad, wil men de doorstroming van verkeer en verkeersveiligheid verbeteren.

Knooppunt Wachtebeke

Op maandag 16 september is de infomarkt over knooppunt Wachtebeke. De R4 wordt heraangelegd in de zone tussen de E34 en ArcelorMittal. Hier zijn onder meer een aantal wegverleggingen voorzien, als ook de aanleg van een rotonde onder de R4, een nieuwe oprit naar de E34 richting Antwerpen en de aanleg van een fietssnelweg. 

Kijk voor exacte locaties van de infomarkten en meer informatie over de plannen en procedures op de site van R4WO.