Nieuws

Verkeershinder aan overweg Bombardementstraat in Gents havengebied

Gepubliceerd op vr 23 feb 2018
Op vrijdag 23 februari wordt de overweg van de Bombardementstraat in Evergem (Rieme) volledig vernieuwd. Dat vernam het havenbedrijf North Sea Port van infrastructuurbeheerder Infrabel. De spoorweg wordt afgesloten op vrijdag 23 februari vanaf 23 uur tot en met dinsdag 27 februari tot 5 uur.

Onderhoudswerkzaamheden tijdens de nacht  

Om de veiligheid aan de overweg van de Bombardementstraat te kunnen blijven garanderen, is het noodzakelijk de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te voeren. Spoorlijn 55 is een goederenspoorlijn die loopt van Wondelgem over Zelzate tot aan de Nederlands grens.

 De onderhoudswerkzaamheden zijn gestart op maandag 19 februari en duren tot woensdag 7 maart. Om veiligheidsredenen wordt er voornamelijk ’s nachts gewerkt. Infrastructuurbeheerder Infrabel zal er alles aan doen om eventuele geluidshinder tot een minimum te beperken. 

Overweg Bombardementstraat 3 dagen afgesloten

De overweg van de Bombardementstraat wordt volledig vernieuwd in het weekend van vrijdag 23 februari. Om de wegwerkzaamheden spoedig te laten verlopen, wordt de overweg tijdelijk afgesloten voor alle verkeer, ook voor voetgangers en fietsers, van 23 februari om 23 uur tot en met dinsdag 27 februari om 5 uur.

Tijdelijke omleiding via op- en afrittencomplex Rieme-Noord

De sluiting van de spoorwegovergang heeft een impact op het vrachtverkeer van en naar de industriezone in Rieme-Noord. Het vrachtverkeer wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex Rieme-Noord op de R4. Het nieuwe op- en afrittencomplex Rieme-Noord op de R4 West is zo goed als gereed. Voordat een nieuwe brug in gebruik zal gaan, test het Agentschap Wegen en Verkeer van het Vlaams Gewest (AWV) zorgvuldig of ze aan alle kwaliteitsvereisten voldoet. Als alles vlot verloopt, kan het nieuwe complex in de tweede helft van maart volledig in gebruik genomen worden. Tot die tijd blijft de brug afgesloten voor verkeer.

Enkel tijdens de werkzaamheden aan de spoorlijn in de Bombardementstraat maakt AWV een uitzondering tussen vrijdag 23 februari en dinsdag 27 februari. De brug wordt dan 3 dagen opengesteld, zodat het verkeer de bedrijven in Rieme-Noord toch via de R4 in beide richtingen kan bereiken. De brug openstellen gedurende deze korte periode houdt geen veiligheidsrisico in.