Nieuws

WDP bouwt multimodaal megadistributiecentrum in North Sea Port

Gepubliceerd op ma 30 nov 2020
Het multimodale logistieke park WDPort of Ghent in North Sea Port wordt uitgebreid met een megadistributiecentrum van 150.000 m². North Sea Port zet zo verder in op logistieke activiteiten en duurzaam vervoer.

WDP breidt zijn multimodale locatie aan het Gentse Kluizendok in North Sea Port (het WDPort of Ghent) uit met een distributiecentrum van 150.000 m². De van oorsprong Belgische retailers X2O Badkamers, Overstock Home en Overstock Garden gaan hiervoor een langetermijnhuurengagement aan.

WDP start met deze ontwikkeling na het verkrijgen van de bouwvergunning. Die wordt verwacht in de loop van het voorjaar van 2021, waarna de oplevering ervan gefaseerd zal gebeuren over een periode van anderhalf jaar. Het totale investeringsbedrag bedraagt 80 miljoen euro.

Daan Schalck, CEO North Sea Port: “Deze investering en verankering geven blijk van vertrouwen in onze haven. North Sea Port is graag partner van WDP om de komende jaren verder in te zetten op de ontwikkeling van logistieke activiteiten en duurzaam multimodaal vervoer.”

Water, spoor en weg

Het WDPort of Ghent is een platform voor logistieke activiteiten aan het Kluizendok in Gent in North Sea Port. De nabijheid van water, spoor en weg op deze locatie was cruciaal voor de locatiekeuze van de nieuwe WDP-klanten die inzetten op internationale groei en duurzaam vervoer. “Transport over water verkleint de ecologische voetafdruk immers aanzienlijk en houdt vrachtwagens weg van de drukke wegen”, aldus WDP.

De directe nabijheid van de containerterminal aan het Kluizendok voorziet in transport via de zee en de binnenwateren, de weg (E34, E17 en E40) en het spoor. Deze centrale ligging zorgt ervoor dat bedrijven en hun handelspartners het Europese achterland optimaal en efficiënt bedienen.

Over WDP

WDP ontwikkelt en investeert in logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft meer dan 5 miljoen m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over circa 250 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Duitsland en Roemenië.