Nieuws

North Sea Port als waterstofhub van de Benelux: webinar op dinsdag 9 november

Gepubliceerd op wo 27 okt 2021
North Sea Port wil uitgroeien tot een waterstofhub van internationaal formaat. Die ambitie staat hoog op de agenda van het nieuw strategisch plan ‘Connect 2025’. Hoe die ambitie vorm krijgt, hoor je tijdens een webinar dat North Sea Port organiseert in samenwerking met Gasunie en Fluxys.

Zowel Europa als Nederland, België en Vlaanderen investeren in waterstof als hefboom voor meer duurzaamheid en als motor in de energie- en klimaattransitie. North Sea Port staat met zijn hooggespannen ambities op het vlak van waterstof dus niet alleen. De haven werkt nauw samen met overheden, infrastructuurbeheerders en industriële partners aan beide kanten van de grens om die waar te maken.

Grensoverschrijdend netwerk voor waterstof in het havengebied

Over het potentieel van de regio van de Scheldedelta voor grootschalige productie en gebruik van groene waterstof bestaat intussen geen twijfel meer. De eerste stappen naar de uitbouw van North Sea Port als grote hub in de Benelux en als West-Europese tophaven voor waterstof zijn intussen gezet.

Samen met Gasunie in Nederland en Fluxys in België tekent de haven de krijtlijnen voor de uitbouw van een grensoverschrijdend netwerk voor waterstof uit. Tal van projecten rond waterstofproductie en -opslag zijn in uitvoering of staan op stapel. De haven timmert ook mee aan initiatieven die het ontstaan van een markt voor waterstof en zijn eigen rol als distributieplatform een duw in de rug zullen geven.

Schrijf nu in

Op dinsdag 9 november worden ambities, beleid, projecten en investeringen rond waterstof in en rondom de haven op een webinar toegelicht. Anderhalf uur lang zullen topsprekers duidelijk maken wat hun plannen en verwachtingen zijn.

De webinar vindt plaats van 10 tot 11.30 uur en gebeurt in samenwerking met Nieuwsblad Transport.

Inschrijven kan gratis.