Nieuws

North Sea Port betuigt medeleven met slachtoffers van verkeersongevallen in Gent

Gepubliceerd op vr 6 mrt 2020
In het Gentse deel van North Sea Port vielen voorbije maandag 2 maart en gisteren, donderdag 5 maart, twee verkeersslachtoffers te betreuren. North Sea Port beheert de interne fietspaden en wegen in het havengebied.

Het havenbedrijf wil dan ook medeleven met de familie, vrienden en collega’s van de slachtoffers betuigen. 

De ongevallen betroffen een fietser en een bromfietser die door een vrachtwagen werden gegrepen. North Sea Port is intussen het gesprek aangegaan met de desbetreffende bedrijven en de Fietsersbond om de veiligheid op deze plaatsen te verbeteren. 

Verder investeren in veilige fiets- en verkeersinfrastructuur 

Elk verkeersslachtoffer is er een te veel, alle inspanningen ten spijt op het vlak van nieuwe veilige fiets- en verkeersinfrastructuur die er de laatste decennia zijn gebeurd. Bij vernieuwde en nieuwe wegen wordt er telkens een veilig, afgescheiden fietspad aangelegd om de (brom)fietsers beter te beschermen. Dat is wat North Sea Port verder zal doen. Zo ook bij de verdere ontwikkeling van het oudste deel van de haven in Gent rondom het meer dan honderd jaar oude dok waar de ongelukken zijn gebeurd. 

De veiligheid van de tienduizenden werknemers die dagelijks in de haven komen, is een zorg voor het havenbedrijf North Sea Port dat de haven uitbaat. Elke dag opnieuw. Dat engagement blijft het bedrijf aangaan.