Nieuws

North Sea Port blikt opnieuw vooruit met Havencongres op 16 november

Gepubliceerd op do 27 okt 2022
Op woensdag 16 november maakt North Sea Port opnieuw de jongste stand van zaken op in zijn strategische ontwikkeling en werpt de grensoverschrijdende haven een blik op de toekomst. Dat gebeurt op het VN Delta & Havencongres North Sea Port.

Het Havencongres van North Sea Port is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie, maar krijgt bij elke editie een eigen klemtoon. Daar zorgt dit jaar onder meer de samenwerking met VN Delta voor. De ‘Vlaams-Nederlandse Delta’ is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband dat verder reikt dan Zeeland en Oost-Vlaanderen. Ook de provincies Antwerpen, Noord-Brabant, West-Vlaanderen en Zuid-Holland zitten daar mee rond de tafel.

De bedoeling is dan ook de ontwikkelingen binnen North Sea Port te kaderen in de ruimere geografische context van de Delta. In het bijzonder wordt er ingegaan op energie- en klimaattransitie, verduurzaming en multimodaliteit. Op het programma staan onder meer Ruth Clabbers van het ministerie van IenW, Hugo Bouvy van DEME Offshore, Frank Berweger van Lineas, Niklas Andersson van DFDS, Ira von Harras van de Zeeuwse Milieufederatie, Elvir Dzanic van Port of Gothenburg en Daan Schalck CEO van North Sea Port.

Inzichten…

Het nieuwe Havencongres bouwt zo voort op dat van vorig jaar, waar de schijnwerpers gericht waren op het gloednieuwe strategisch plan ‘Connect 2025’ van North Sea Port.

Het Havencongres vindt plaats op woensdag 16 november in het Scheldetheater in Terneuzen. Naast debatten en uiteenzettingen door en met experten en beleidmakers bestaat tijdens de lunchpauze de mogelijkheid om de Nieuwe Sluis Terneuzen te bezoeken of deel te nemen aan de workshop 'Energietransitie voor Dummies'. De Vlaamse televisiemaker Arnout Hauben, die voor het programma 'Dwars door de Lage Landen' van Oostende naar de Waddenzee wandelde, komt als gastspreker zijn visie op de Schelde-Delta en de Noordzee delen.

… en contacten

Het stevig inhoudelijke luik staat niet alleen. Het Havencongres biedt logistieke dienstverleners, havenbeheerders, verladers, overheden en industriële spelers ook een uniek platform om te netwerken en onderling van gedachten te wisselen over de laatste duurzame logistieke ontwikkelingen in de bredere North Sea Port havenregio en de Vlaams-Nederlandse Delta.

Schrijf je nu gratis in

Deelname aan het Havencongres is gratis en inschrijven doe je op de website door op de onderstaande link te klikken. 

Je vindt alle informatie over het programma op de website van VN Delta & Havencongres North Sea Port.

Het VN Delta & Havencongres North Sea Port vindt plaats op woensdag 16 november in het Scheldetheater in Terneuzen.