Nieuws

North Sea Port en gemeente Evergem openen nieuwe havenweg rond dorpskern van Rieme

Gepubliceerd op do 21 nov 2019
Het bedrijventerrein Rieme-Noord in North Sea Port is ontsloten met een tweede, nieuwe weg. Op donderdag 21 november huldigden North Sea Port en de gemeente Evergem deze havenweg tussen het bedrijventerrein en het Kanaal Gent-Terneuzen in.

Door deze nieuwe weg - een deel van de Bombardementstraat werd verlegd - wordt het (vracht)verkeer tussen het bedrijventerrein en het Kanaal Gent-Terneuzen voortaan rond de dorpskern van Rieme geleid. Dit verhoogt de leefbaarheid in en rond deze dorpskern, gelegen tussen Zelzate en Gent, op de linkeroever van de haven. De aanpalende Dordrechtstraat werd intussen ook afgesloten voor het verkeer, enkel fietsers kunnen er nog door. Zo dient het verkeer tussen het bedrijventerrein en het Kanaal steeds over de nieuwe havenweg te rijden.

Eerder al werd het bedrijventerrein ontsloten via een eerste weg en het op- en afrittencomplex over de R4-West.

Veilig fietsen

Over de volledige lengte van de 1.250-meter-lange nieuwe weg is er een vrijliggend fietspad met ledverlichting. Hierdoor kan er veilig worden gefietst. North Sea Port legt steeds bij nieuwe wegen fietspaden aan.

Bedrijventerrein Rieme-Noord

Het 100-hectare-grote bedrijventerrein Rieme-Noord ligt in het havengebied van North Sea Port, op het grondgebied van Evergem. Het terrein ligt dicht bij de grens met Nederland, tussen de R4-West en het Kanaal Gent-Terneuzen.